Novice

14.02.2024

Z mednarodnega dogodka ob 100-letnici v Bohinju

Na mednarodnem dogodku, ki je danes potekal v Stari Fužini v Bohinju, smo opozorili na varen in odgovoren obisk Triglavskega narodnega parka in na njegovo zgodovino ter podpisali pismo o nameri o pobratenju z narodnim parkom Valley of Flowers iz Indije.

26.01.2024

Posebna poštna znamka, razglednica in razstava ob 100-letnici prvega zavarovanega območja

Na uvodnem dogodku ob 100-letnici ustanovitve prvega zavarovanega območja na slovenskem ozemlju je danes na Bledu v Infocentru Triglavska roža potekala predstavitev priložnostne znamke Pošte Slovenije, jubilejne razglednice in odprtje razstave znamk in razglednic.

15.12.2023

Obeleževanje 100-letnice predstavili županom občin zgornje Gorenjske

Stoletnica ustanovitve Alpskega varstvenega parka, prvega zavarovanega območja na slovenskem ozemlju, ki jo obeležujemo prihodnje leto, je pomembna za vse prebivalce Slovenije in za Slovence po svetu. Da bi razumeli njen pomen in pri obeleževanju sodelovali, smo predvidene dejavnosti v prihodnjem letu predstavili koordinaciji županov zgornje Gorenjske.

17.11.2023

Bliža se 100-letnica ustanovitve prvega zavarovanega območja – Alpskega varstvenega parka

Leto 2024 bo za Triglavski narodni park, območje Julijskih Alp in slovensko naravovarstvo jubilejno. Vse leto bomo obeleževali 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka in prvega zavarovanega območja na slovenskem ozemlju.

14.03.2023

Uvodni sestanek pred obeleževanjem 100-letnice

Prihodnje leto bo za Triglavski narodni park, območje Julijskih Alp in slovensko naravovarstvo jubilejno, saj bomo obeleževali 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka. Včeraj smo na uvodnem delovnem sestanku obeleževanje predstavili pomembnim deležnikom in jih povabili k snovanju skupnih akcij, komunikacije, dogodkov,… v prihodnem letu.