Programi za šole

Programi za šole

... da bo obisk narave ne le prijeten, temveč tudi poučen.

O naravi se največ naučimo med raziskovanjem le-te. V želji, da bi vsak otrok vsaj enkrat obiskal območje edinega narodnega parka v Sloveniji in z mislijo, da le pristen stik učenca z naravo vodi v kasnejše odgovorno ravnanje do narave in ljudi v odrasli dobi, smo sodelavci področja za okoljsko vzgojo pripravili različne aktivnosti za otroke, mlade in mlade po srcu.

Izobraževanje o naravi in kulturni dediščini je velik del poslanstva Javnega zavoda Triglavski narodni park.

Na brezplačni spletni učilnici Triglavska zakladnica je na voljo več kot 400 zanimivih in interaktivnih prispevkov razdeljenih na 17 različnih tematik, ki vam omogočajo raziskovanje parka kar iz domačega stola ali pa za pripravo gradiva bodisi za delo od doma, v učilnici ali kot pripravo na teren.
 

Dostop do Triglavske zakladnice

V zavihku Programi za šole so predstavljene izobraževalne delavnice, primerne za vrtce in osnovne ter srednje šole. Vsebino in trajanje prilagodimo stopnji starosti, učnim načrtom in času, ki ga ima skupina na voljo.

Dostop do Programov za šole

V Triglavskem narodnem parku si želimo, da bi otroci v času šolanja vsaj enkrat obiskali narodni park.

S tem namenom smo pripravili različne programe, ki se navezujejo na učne načrte, otrokom pa omogočajo pristno doživljanje narave. Poleg same narave učenci spoznavajo tudi kulturno dediščino in sonaravno življenje ljudi v krajih pod Triglavom.

Izobraževalne delavnice so primerne za vrtce in osnovne ter srednje šole. Vsebino in trajanje prilagodimo starostni stopnji, učnim načrtom in času, ki ga ima skupina na voljo.

Na voljo smo vam:

PODROČJE OKOLJSKE VZGOJE

Mojca Pintar

Koordinator za skupnost šol
Ljubljanska cesta 27
4260 Bled

Telefon: +386 (0)4 5780 206

E-naslov: mojca.pintar@tnp.gov.si

Delavnice potekajo tako v naših info središčih (na Bledu, v Bohinju in v Trenti) z uvodno predstavitvijo parka, ogledom filma in spoznavanjem izjemnega bogastva biotske raznovrstnosti na območju parka, kot tudi na terenu, obiščemo pa vas lahko tudi na vaši šoli. Pri organizaciji programov za šole sodelujemo tudi z nekaterimi partnerji z območja, tako vam poleg naše delavnice lahko pomagamo pri organizaciji celodnevnega naravoslovnega, družboslovnega ali športnega dne.