Triglavska zakladnica

Triglavska zakladnica

spletna učilnica z učnimi vsebinami

Triglavska zakladnica je namenjena izvajanju izobraževalnih aktivnosti na področju ohranjanja biodiverzitete in ozaveščanju širše javnosti o vsebinah narodnega parka.

Kontakt

SKUPNOST ŠOL BIOSFERNEGA OBMOČJA JULIJSKE ALPE

E-naslov: skupnost.sol@tnp.gov.si

 

Spletna orodja postajajo vse pomembnejša za učinkovito izobraževanje in ozaveščanje.

Tako spletno orodje je Triglavska zakladnica, spletna platforma z učnimi vsebinami o Triglavskem narodnem parku in Biosfernem območju Julijske Alpem ki nudi različne nivoje dostopa do člankov, interaktivnih vsebin in učnih listov za splošno javnost, za učence in posebej za učitelje, ki na njej najdejo učno gradivo bodisi za delo v učilnici ali kot pripravo na teren.

Triglavska zakladnica se stalno nadgrajuje z novimi vsebinami. Poleg vsebin o naravi in kulturni dediščini Julijskih Alp je na v njej mogoče najti zanimivosti iz vseh slovenskih biosfernih območij, vsebine o podnebnih spremembah, ki jih alpski svet občuti močneje od drugih delov Slovenije in Evrope in druge zabavno-poučne vsebine.

Nastala je v okviru projekta LIFE NATURAVIVA - Biodiverziteta umetnost življenja.

Namenjena je izvajanju izobraževalnih aktivnosti na področju ohranjanja biodiverzitete in ozaveščanju širše javnosti o vsebinah narodnega parka.

Izgled in uporabnost Triglavske zakladnice sta prilagojena ranljivim skupinam uporabnikov, učne vsebine pa so za učitelje prilagojene glede na veljaven učni načrt.

Raziščite Triglavsko zakladnico