Novice

18.04.2024

Ob pomoči praktikantov očiščena grbinasta travnika v Radovni

V spomladanskih razmerah, ki so vladale do včerajšnje vrnitve zime, so se aktivnosti projekta Life for Seeds že dodobra razživele. Sodelavcem so pri čiščenju grbinastih travnikov v Radovni na pomoč priskočili tudi naši praktikanti.

17.04.2024

Mladi nadzorniki obiskali Škocjanske jame

Skupina 30 Mladih nadzornikov iz Triglavskega narodnega parka je obiskala Biosferno območje Kras in porečje Reke, natančneje Škocjanske jame in ugotovila, da je narava pod zemljo res neverjetna.

15.04.2024

Srečanje naravovarstvenih nadzornikov v Trenti

V organizaciji Ministrstva za naravne vire in prostor (MNVP) so se prejšnji teden v Informacijsko izobraževanem centru TNP Dom Trenta zbrali naravovarstveni nadzorniki iz celotne Slovenije. Pogovorili so se o dobrih praksah in aktualnih izzivih.

12.04.2024

Za predano dolgoletno delo smo prejeli zlato plaketo Občine Bled

V sredo, 10. aprila, je Občina Bled na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku podelila občinska priznanja. Zlato plaketo za uspešno dolgoletno delo je prejel tudi naš zavod. Plaketo je direktorju zavoda dr. Titu Potočniku izročil blejski župan Anton Mežan.

10.04.2024

Poostren nadzor ob prepoved kolesarjenja Radovna - planina Klek

Naravovarstveni nadzorniki Triglavskega narodnega parka v zadnjih dneh opažajo številne kršitve prepovedi kolesarjenja na Slovenski turnokolesarski poti na odseku med Radovno in planino Klek (v obe smeri), zato bodo poostrili nadzor.

05.04.2024

V nekaterih občinah TNP že na voljo prevozi za občane

Po tem ko je Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) 19. marca slovesno predal električna kombi vozila petim občinam Triglavskega narodnega parka v brezplačno uporabo, prevozi za občane ponekod že potekajo.

04.04.2024

V kakšnem stanju so poti v Triglavskem narodnem parku?

Preden se podate na pohod v Triglavski narodni park, se prepričajte, ali je pot prehodna, varna in kakšne so ostale razmere, pomembne za obisk. Vse te podatke lahko preverite tudi na naši spletni strani.

27.03.2024

Po 13. seji sveta Javnega zavoda Triglavski narodni park

Danes je na upravi Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) na Bledu potekala 13. seja sveta zavoda. Svetniki so med drugim potrdili Program dela in finančnim načrt Javnega zavoda Triglavski narodni park za leto 2024.

26.03.2024

Izšel je koledar dogodkov obeleževanja 100-letnice

Letošnja 100-letnica podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, je pomembna za celotno slovensko naravovarstvo in za vso Slovenijo. Zato jo tudi praznujemo skupaj. Vse dogodke obeleževanja smo zbrali v eno publikacijo.

25.03.2024

Usklajenost uspehov Petra Prevca in morda novega risa v TNP

Sočasno s petkovo zmago legendarnega slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca v Planici je ris, ki ga po prvih informacijah sodelavci projekta LIFE Lynx še ne poznajo, uspešno zaznamoval svoj teritorij na območju Triglavskega narodnega parka. Peter Prevc je sicer tudi ambasador projekta LIFE Lynx.

22.03.2024

Ob današnjem svetovnem dnevu voda

Voda je vir življenja. Je bistveni del v naravi, ki omogoča preživetje vsem živim bitjem. Triglavski narodni park spada med najbolj namočena območja Slovenije in Evrope. Vodam v Triglavskem narodnem parku posebno pozornost že več let zapored namenjamo na posvetu, ki je običajno na sporedu jeseni.

22.03.2024

Popravek razpisa za kmetijstvo in podeželje na območju TNP 2024

Javni zavod Triglavski narodni park je 22. 3. 2024 na svoji spletni strani objavil Popravek javnega razpisa za dodeljevanje pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja na območju Triglavskega narodnega parka v letu 2024.