Izjava o dostopnosti

Posodobljeno: Marec 2024

 

Splošno

Triglav narodni park si prizadeva zagotavljati, da so njegove storitve dostopne vsem uporabnikom v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Javni zavod Triglavski narodni park je vložil veliko sredstev, da bi pomagal zagotoviti, da je njegova spletna stran lažja za uporabo in dostopnejša za ljudi, saj smo trdno prepričani, da prizadevanja za dostopnost spletišča pomagajo vsem uporabnikom in da ima vsak človek pravico živeti dostojanstveno, enakopravno, udobno in neodvisno.

 

Dostopnost

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče www.tnp.si, za katero skrbi Javni zavod Triglavski narodni park.

Na spletnem naslovu www.tnp.si je dostopnost omogočena s pomočjo vtičnika UserWay Widget, ki ga poganja namenski strežnik za dostopnost. Na spletnem mestu programska oprema omogoča, da www.tnp.si izboljša svojo skladnost s smernicami za dostopnost spletnih vsebin (WCAG 2.1).

 

Omogočanje menija za dostopnost

Na spletni strani www.tnp.si lahko meni omogočite tako, da kliknete ikono menija za dostopnost, ki se prikaže v kotu na strani. Po odprtju menija za dostopnost, počakajte trenutek, da se meni za dostopnost naloži v celoti.

 

Izjava o omejitvi odgovornosti

Javni zavod Triglavski narodni park nadaljuje svoja prizadevanja za stalno izboljševanje dostopnosti svojega spletnega mesta in storitev v prepričanju, da je naša skupna moralna dolžnost omogočiti nemoteno delovanje, dostopno in neovirano uporabo tudi tistim, ki so ovirani. V okviru stalnih prizadevanj za nenehno izboljševanje in odpravljanje težav z dostopnostjo, tudi redno pregledujemo spletno stran www.tnp.si s pregledovalnikom dostopnosti UserWay, da bi odkrili in odpravili vsako možno oviro za dostopnost na našem spletnem mestu. Kljub našim prizadevanjem, da bi bile vse strani in vsebine na www.tnp.si popolnoma dostopne, nekatere vsebine morda ne bodo v celoti prilagojene najstrožjim standardom dostopnosti. To je lahko posledica tega, da nismo našli ali določili najprimernejše tehnološke rešitve.

 

Tukaj smo za vas

Če imate težave z dostopnostjo katere koli vsebine na spletni strani www.tnp.si ali potrebujete pomoč pri uporabi katerega koli dela našega spletnega mesta, se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

 

Kontaktirajte nas

Če želite prijaviti težavo v zvezi z dostopnostjo, imate vprašanje ali potrebujete pomoč, se obrnite na Javni zavod Triglavski narodni park, Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled.

E-naslov: triglavski-narodni-park@tnp.gov.si

 

Izvršilni postopek:

Izvršilni organ za morebitne postopke je:

Ministrstvo Republike Slovenije za javno upravo, Direktorat za informacijsko družbo in informatiko, Uprava za informacijsko varnost, Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, gp.ijs@gov.si.

 

Izjava je bila pripravljena: September 2023