Obvestila

 • 06.06.2023

  Na Pocarjevi domačiji v Radovni je že živahno

  Obveščamo

  Na Pocarjevi domačiji je že živahno. Obiskujejo nas šolske skupine, ki jih vodimo na ogled domačije, pripravimo jim likovno etnološke delavnice, skupaj pa raziskujemo tudi bližnje grbinaste travnike.

 • 05.06.2023

  Ob svetovnem dnevu varstva okolja

  Obveščamo

  5. junija vsako leto praznujemo Svetovni dan varstva okolja. To je dan, ki so ga Združeni narodi razglasili s ciljem krepiti zavedanje o pomenu okolja in spodbujati k dejanjem za njegovo varovanje. Letošnji v središče postavlja iskanje rešitev za onesnaževanje s plastiko. Za čim manj plastike za enkratno uporabo si prizadevamo tudi v našem zavodu, pa naj gre za vsakdanje delo, prireditve ali za okoljsko vzgojo. 

 • 02.06.2023

  Podpisali zavezo sodelovanja v Biosfernem območju Julijske Alpe

  Obveščamo

  V okviru 17. Mednarodnega festivala alpskega cvetja, ki se odvija v Bohinju, je danes v Bohinjski Bistrici potekal posvet z naslovom »Izzivi trajnostnega razvoja zavarovanih območij narave, kako jih nasloviti praksi?«. Župani občin, direktorji turističnih destinacij, vodstvo Javnega zavoda Triglavski narodni park in obeh razvojnih agencij so na njem med drugim podpisali zavezo sodelovanja v Biosfernem območju Julijske Alpe oziroma listino z nazivom Strategija usklajenega upravljanja izkušnje obiskovalca na Biosfernem območju Julijske Alpe.

 • 01.06.2023

  Bili smo na letošnjem Dnevu očarljivih rastlin

  Obveščamo

  Tudi Javni zavod Triglavski narodni park je bil del letošnjega Dnevna očarljivih rastlin, ki je potekal v petek, 26. maja, v Biološkem središču v Ljubljani. Na stojnici, poimenovani Od cveta do semena, smo skupaj s Kmetijskim inštitutom Slovenije in Društvom za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije predstavljali projekt Life for SEEDS.

 • 31.05.2023

  11. MEDNARODNA VOJAŠKA VAJA JADRANSKI UDAR 2023 TUDI NA OBMOČJU TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA

  Obveščamo

  Od 29. maja do 9. junija v Republiki Sloveniji poteka 11. mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2023 (angl. Adriatic Strike), na kateri Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi in partnerskimi državami ter ob podpori vojaškega letalstva izvaja usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev. Kot so sporočili s Slovenske vojske, bo vaja potekala tudi na območju Triglavskega narodnega parka.

 • 30.05.2023

  Na obisku delegacija iz Makedonije

  Obveščamo

  Na upravi Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) nas je prejšnji teden obiskala delegacija iz Makedonije v spremstvu predstavnikov Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS). Pozdravil jih je direktor JZ TNP dr. Tit Potočnik, potem pa so se z našim sodelavcem odpravili še na teren.

 • 29.05.2023
 • 26.05.2023

  V gorah so razmere še vedno zimske

  Obveščamo

  Obiskovalce gora opozarjamo, da so razmere v visokogorju kljub poletnim temperaturam v nižinah še vedno povsem zimske. 

 • 25.05.2023

  Na letošnjih Belarjevih dnevih v Trenti kar okoli 800 otrok

  Obveščamo

  Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) je včeraj, 24., in danes, 25. maja, v Trenti pripravil tradicionalne Belarjeve dneve, ki so letos že 23. po vrsti. Poimenovani so po naravoslovcu, seizmologu in pobudniku ustanovitve Triglavskega narodnega parka Albinu Belarju. Namenjeni so petošolcem osnovnih in podružničnih šol Biosfernega območja Julijske Alpe ter skupinam otrok iz narodnih in naravnih parkov sosednjih držav. V dveh dneh se bo po Soški poti sprehodilo okoli 800 otrok. S tem dogodkom smo med drugim obeležili tudi evropski dan parkov. 

 • 25.05.2023