Obvestila

 • 26.01.2023
 • 24.01.2023

  Nameščanje števcev za preštevanje zimskih obiskovalcev

  Obveščamo

  Naši sodelavci so nameščali števce prehodov na priljubljenih točkah za zimski obisk Triglavskega narodnega parka.

 • 23.01.2023

  Z letošnjega memoriala Danilo Re v Narodnem parku Gran Paradiso v Italiji

  Obveščamo

  Naši sodelavci so se polni vtisov vrnili z letošnjega memoriala Danilo Re, ki je potekal v Italiji v Narodnem parku Gran Paradiso. Poleg športnih tekmovanj in vsebinskega dela je memorial namenjen izmenjavi dobrih praks in različnih izkušenj naravovarstvenih nadzornikov in ostalih zaposlenih v parkih. Naši sodelavci so se prireditve udeležili s tremi ekipami, eno so tvorili skupaj s kolegi iz Naravnega parka Julijsko predgorje.

 • 19.01.2023

  Predstavniki ameriškega veleposlaništva v Ljubljani obiskali Triglavski narodni park in Bohinj

  Obveščamo

  Predstavniki veleposlaništva Združenih držav Amerike v Ljubljani, zadolženi za področje gospodarstva, so včeraj obiskali Triglavski narodni park. Pogovarjali so se o izzivih, kot je na primer ohranjanje tradicionalne rabe kmetijskih zemljišč v visokogorju oziroma v gorskem svetu za ohranjanje biodiverzitete in hkrati poselitve zavarovanega območja Triglavskega narodnega parka. Gostje in gostitelji so ugotovili, da je priložnosti za razširitev že tako uspešnega sodelovanja precej.

 • 17.01.2023

  Triglavski narodni park pod obilno snežno odejo

  Obveščamo

  Zadnje sneženje je pobelilo tako doline kot dodatno zasnežilo višje predele Triglavskega narodnega parka in njegove okolice. Narava je v teh dneh čudovita, opozarjamo pa na njeno varno in odgovorno obiskovanje.

 • 16.01.2023

  Poučen dan na snegu za otroke iz programa Mladi nadzornik

  Obveščamo

  Otroci, ki se udeležujejo programa Mladi nadzornik, so se danes v šolo odpravili polni novih doživetij in novega znanja. Soboto so namreč preživeli na snegu, kar je bilo za konec tedna pred novo snežno pošiljko nekaj posebnega. V spremstvu naših sodelavcev Jerneja, Mojce in Maje so se odpravili v Krnico.

 • 13.01.2023

  Tudi naši sodelavci na januarskem štetju vodnih ptic

  Obveščamo

  Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) tudi letos pripravlja januarsko štetje vodnih ptic, ki bo potekalo ta konec tedna. V njem sodelujejo tudi naši zaposleni.

 • 11.01.2023

  Na današnji seji sveta Javnega zavoda Triglavski narodni park tudi o velikih zvereh

  Obveščamo

  Na Bledu je danes potekala 8. seja sveta Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP). Na njej so svetniki izvedli tudi realizacijo enega od sklepov oktobrske seje, ko so se dogovorili, da na eno od prihodnjih sej uvrstijo tudi točko o velikih zvereh v Triglavskem narodnem parku.

 • 10.01.2023

  Čezmejno delovno srečanje v Reziji

  Obveščamo

  Danes je v Reziji potekal redni sestanek oziroma delovno srečanje čezmejnega območja Ekoregija Julijske Alpe.

 • 09.01.2023

  Zime so za prostoživeče živali skope s hrano

  Obveščamo

  Zima je letni čas, ki je za prostoživeče živali precej skop s hrano. Živali so na te razmere evolucijsko prilagojene in ne potrebujejo človeške pomoči. Vendar pa to velja samo na območjih popolne odsotnosti človeka in njegove dejavnosti v prostoru.