Novice

24.05.2024

Sveže iz tiskarne – nove številke naših časopisov

Zajeten kupček aktualnega čtiva si v teh dneh lahko priskrbite, če boste obiskali katerega od naših informacijskih centrov (ali opravili nekaj klikov). Izšle so nove številke Sveta pod Triglavom, otroškega časopisa, časopisa za obiskovalce in posebnega časopisa ob Mednarodnem festivalu Alpskega cvetja.

23.05.2024

Dela v Pokljuški soteski so zaključena, pot skozi sotesko je odprta

Pot skozi Pokljuško sotesko, ki jo je poškodovala lanska ujma, pomoč pri sanaciji pa je ponudila strokovna ekipa za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake, je ponovno odprta. Dela so se zaključila, ameriški gostje pa se zdaj lotevajo še sanacije Soške poti.

21.05.2024

Nagrade za dobre prakse v območjih Nature 2000 v Sloveniji

Današnji evropski dan Nature 2000 v Sloveniji obeležujemo z odprtjem prijav na slovensko nagrado Natura 2000, ki izpostavlja primere dobrih praks z dolgoročnimi učinki. Prijave mogoče od danes naprej, prvič pa je priložnost tudi za akcije ljubiteljske znanosti.

21.05.2024

Srečanje s strokovnjaki za poti iz pobratenega NP Crater Lake (ZDA)

V Infocentru Triglavska roža Bled je danes potekalo srečanje s člani strokovne ekipe za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike (ZDA), ki sanira pot skozi Pokljuško sotesko in Soško pot v Triglavskem narodnem parku.

17.05.2024

Raziskovali suhozidne gradnje na območju Gorjuš v Bohinju

Prejšnji teden se je zanimivo dogajanje odvijalo na območju Gorjuš v Bohinju. Že četrto leto zapored so potekale večdnevne terenske raziskave suhozidne gradnje v Triglavskem narodnem parku z zelo pesto udeležbo študentov, mentorjev, konservatork in drugih strokovnjakov.

16.05.2024

Strokovnjaki iz ZDA na delu v Pokljuški soteski in na Soški poti

V Triglavskem narodnem parku v teh dneh gostimo strokovno ekipo za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike (ZDA). Njeni člani so se lotili sanacije poti skozi Pokljuško sotesko in Soške poti, ki sta bili poškodovani v lanski ujmah.

15.05.2024

Po našem obisku pri njih smo gostili učence iz okolice Škocjanskih jam

Po tem ko so učenci iz Biosfernega območja Julijske Alpe iz programa Mladi nadzornik pred kratkim obiskali Škocjanske jame, so nam tamkajšnji učenci obisk vrnili. Izvedeli so veliko novega o Triglavskem narodnem parku.

10.05.2024

V ponedeljek začetek sečnje in vzdrževalnih del v Pokljuški soteski

Skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije obiskovalce obveščamo, da bodo od med tednom od ponedeljka 13 maja, do srede, 22. maja, v Pokljuški soteski potekala redna vzdrževalna dela in sečnja.

09.05.2024

Nujno obvestilo - zapora poti pri slapu Peričnik

Od danes, 9. maja, do nadaljnjega, bodo pri slapu Peričnik potekala vzdrževalna dela. V tem času je pot pri slapu Peričnik zaprta. O odprtju poti vas bomo obvestili.

08.05.2024

S Kugyjevimi vsebinami odprli letošnjo sezono v Trenti

Bilo je živahno, poučno, polno obujanja spominov in veličastno, kot se za jubilejno leto in za večere, posvečene Juliusu Kugyju, spodobi. Tako smo v soboto, 27. aprila, odprli poletno sezono v Informacijskem središču TNP Dom Trenta.

07.05.2024

Ob stoletnici razstava in srečanje gorenjskih fotografov

Pred prazniki smo na Bledu sto let od ustanovitve Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, praznovali skupaj z gorenjskimi fotografi, ki so si Triglavski narodni park izbrali za temo svojega 7. srečanja.

24.04.2024

Zimske razmere v Triglavskem narodnem parku

Kljub koledarski pomladi je v teh dneh velik del Triglavskega narodnega parka pod snežno odejo. Pred obiskom ali načrtovano potjo preverite aktualne razmere na terenu.