Novice

20.06.2024

Člani Botaničnega društva Slovenije obiskali grbinasti travnik

Na grbinastem travniku v Zgornji Radovni smo gostili člane Botaničnega društva Slovenije. Travnik je svetovna posebnost in letos je zacvetel v vsej svoji lepoti. Izredna pestrost in barvitost je goste navdušila.

19.06.2024

Začenja se obnova sidrišč za soteskanje v soteski Fratarica

Obveščamo vas, da se bo v naslednjih dneh začela obnova sidrišč v soteski Fratarica, ki so na voljo soteskarjem za izvajanje organiziranega soteskanja.

19.06.2024

Na Belarjevih dnevih v Trenti tudi letos v dveh dneh skoraj 800 otrok iz Slovenije in tujine

V Trenti so se danes začeli tradicionalni Belarjevi dnevi, animirani orientacijski pohod po Soški poti. V dveh dneh se bo tam sprehodilo skoraj 800 učencev Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe in iz tujine.

18.06.2024

Poziv k odgovornemu obisku Triglavskega narodnega parka in uporabi javnih prevozov

Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) letos nadaljuje z usmerjanjem obiska in spodbujanjem uporabe javnih prevozov, ki jih tudi sofinancira. Ob tem opozarja na odgovorno obiskovanje.

17.06.2024

Mladi nadzorniki Triglavskega narodnega parka urejali Soško pot

Učenci Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe, ki so se pridružili programu Mladi nadzornik, so pred dobrim tednom opravili pomembno delo. Uredili so del Soške poti, ki je zdaj varnejša in prijetnejša za obiskovalce.

14.06.2024

Dve projekciji prvega slovenskega celovečernega filma V kraljestvu Zlatoroga

V okviru slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji in obeleževanja 100-letnice ustanovitve Alpskega varstvenega parka sta potekali projekciji filma V kraljestvu Zlatoroga v Tolminu in v Kranjski Gori.

13.06.2024

Novosti za soteskarsko sezono 2024 v soteski Jerečica v občini Bohinj

Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) je v sodelovanju z Občino Bohinj, Zavodom RS za varstvo narave in Javnim zavodom Turizem Bohinj pristopil k pripravi strokovnih podlag in režimov za rabo in upravljanje soteske Jerečica.

12.06.2024

O trajnostni gradnji in prenovi na območju Alp v slikah in besedah

V centru TNP Bohinj smo v petek, 7. junija, odprli razstavo natečaja Constructive Alps in se z gosti pogovorili o trajnostni gradnji in prenovi na območju Alpske konvencije. Posebna gosta sta bila zakonca Karničar z nagrajene Šenkove domačije na Zg. Jezerskem.

08.06.2024

Triglavski narodni park pobraten z Narodnim parkom Berchtesgaden

Danes je v Bohinju potekal slavnostni podpis sporazuma o pobratenju Triglavskega narodnega parka in Narodnega parka Berchtesgaden iz Nemčije. Sporazum sta podpisala direktorja obeh upravljavcev parkov – dr. Tit Potočnik in dr. Roland Baier.

06.06.2024

Sprotno spremljanje obiska v Triglavskem narodnem parku

V Javnem zavodu Triglavski narodni park vse bolj sprotno lahko spremljamo obisk na območju parka, vpogled v sveže podatke o obisku oziroma prehodih pa so zdaj obiskovalcem in ostalim na voljo tudi na naši spletni strani.

31.05.2024

Z osrednjega dogodka obeleževanja 100-letnice v Trenti

Varstvo je obstoj, je bilo glavno sporočilo današnje osrednje prireditve obeleževanja 100-letnice podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, v Trenti.

30.05.2024

Dijaki BC Naklo na obisku pri naših strokovnjakih

Danes so naloge upravljanja s Triglavskim narodnim parkom spoznavali dijaki 3. letnika programa naravovarstvo Biotehniškega centra (BC) Naklo. Zaradi neugodne vremenske napovedi so dan namesto na Pokljuki preživeli v Infocentru Triglavska roža na Bledu.