Nazaj na novice

Vse bolj pestro obeleževanje 100-letnice

22.02.2024
Vse bolj pestro obeleževanje 100-letnice
Dogodke, ki obeležujejo 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za Alpski varstveni park, predhodnik Triglavskega narodnega parka, poleg našega zavoda pripravljajo številne druge organizacije. Tokrat so jubilej z odprtjem razstave o vodi obeležili v Zeleni hiši v Kobaridu.

V Zeleni hiši v Kobaridu so ta teden odprli fotografsko razstavo Milene Brešan z naslovom Obrazi vode, katere otvoritev so popestrili pevci Mešanega pevskega zbora Sv. Anton Kobarid. Ogledate si jo lahko do 11. marca. Nekaj besed o pomenu 100-letnice razglasitve prvega zavarovanega območja, predhodnika Triglavskega narodnega parka, je povedala naša sodelavka Marjeta Albinini.

 

Ne glede na agregatno stanje ima voda enega najpomembnejših pomenov in vlog za človeka ter ves živi in ne nazadnje tudi neživi svet - že od nekdaj.

 

Voda ima nešteto obrazov tudi v Triglavskem narodnem parku, kjer se zbira in steka in v marsikaterem naselju v dolini priteče na plano skozi vodovodno pipo kot pitna voda. Fotografska razstava Milene Brešan, ki se osredotoča na vodo, je zato pomemben kamenček v mozaiku dogodkov v jubilejnem letu našega edinega narodnega parka.

 

Več o 100-letnici lahko preberete na naši spletni strani, kjer na enem mestu objavljamo tudi vabila na vse dogodke, ki so kakorkoli povezani z jubilejem.