Nazaj na novice

Ob zaključku soteskarske sezone o izboljšavah za prihodnje leto

11.10.2023
Ob zaključku soteskarske sezone o izboljšavah za prihodnje leto
Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) je včeraj v Logu pod Mangartom organiziral delavnico za celovito upravljanje organiziranega in vodenega soteskanja v soteskah Fratarice in Predelice v Logu pod Mangartom.

JZ TNP je v skladu z veljavnim Načrtom upravljanja TNP za letošnjo sezono uvedel prijavno aplikacijo za izvajalce soteskanja in je eden izmed prvih korakov večletnega prizadevanja za celovito urejanje obiska na teh dveh lokacijah. Tak pristop prinaša koristi za naravo, krajevno skupnost Log pod Mangartom, ponudnike soteskanja in obiskovalce.

 

Delavnice se je udeležilo 38 predstavnikov lokalnih prebivalcev Loga pod Mangartom, izvajalcev soteskanja, Soteskarske zveze Slovenije, GIZ raftarjev Dolina Soče, Ministrstva za naravne vire in prostor, Zavoda RS za varstvo narave, Občine Bovec, Turizma Dolina Soče, Gorske reševalne službe Bovec, inšpekcijskih služb  in JZ TNP.

 

 

 

 

Sodelujoči so se strinjali, da je takšna izmenjava izkušenj pomembna, da lahko učinkovito načrtujemo in izvajamo izboljšave za prihodnjo sezono in skrbimo za dobro sobivanje človeka z naravo.