Nazaj na novice

Stenski koledar TNP 2024 - Prvih 100 let varstva Julijskih Alp

23.08.2023
Stenski koledar TNP 2024 - Prvih 100 let varstva Julijskih Alp
Stenski koledar Triglavskega narodnega parka 2024 nosi naslov Prvih 100 let varstva Julijskih Alp. V letu 2024 namreč obeležujemo 100 let od podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka.

Fotografije za poseben tematski stenski koledar Triglavskega narodnega parka za prihodnje leto je posnel naš dolgoletni sodelavec Aleš Zdešar, ki fotografijo uporablja tudi kot pomemben pripomoček pri strokovnem delu. Rad se posveča fotografskim zgodbam, reportažam, kjer poleg same fotografije skuša sporočiti tudi kakšno pomembno spoznanje o delovanju narave, o dogodku, o življenju.

 

Poleg fotografij še zapisi in napotki

 

Vsak mesec na koledarju vsebuje tudi kratek zapis zanimivosti o Triglavskem narodnem parku. Tako se koledarsko leto začne s to mislijo: »Narave si ne prisvajamo, ampak z njo živimo, jo spoštujemo in občudujemo. Če si dovolimo, da nas nagovori, se nikoli več ne bomo vprašali, zakaj jo je potrebno varovati.«

 

Več podatkov o edinem narodnem parku v Sloveniji boste našli na zadnji strani, kamor smo med drugim dodali tudi nasvete za odgovorno obiskovanje Triglavskega narodnega parka. »Vaša pot v Triglavskem narodnem parku naj bo pot, ki se je boste z veseljem spominjali. Naj bo razlog, da se boste vedno znova vračali in domov odhajali z novo zgodbo. Le-ta naj bo enkratna in neponovljiva,« se glasi eden od nasvetov.  

 

Več informacij o koledarju in možnosti nakupa

 

Koledar lahko kupite v vseh informacijskih mestih Triglavskega narodnega parka ali preko spleta. Vse podrobnosti o naročilih in popustih za večje količine lahko preberete tukaj