Nazaj na novice

Naš naravovarstveni nadzornik popestril tabor Mladih raziskovalcev

01.08.2023
Naši sodelavci z veseljem sodelujejo pri izobraževalnih dejavnostih vseh generacij, ne samo tistih v organizaciji našega zavoda, ampak tudi drugih. Tako je naš naravovarstveni nadzornik Zvonko Kravanja, vodja oddelka Trenta, popestril tabor Mladih raziskovalcev v Lepeni.

Izobraževanje in ozaveščanje obiskovalcev Triglavskega narodnega parka je ena od pomembnih nalog zaposlenih v Javnem zavodu Triglavski narodni park, saj je odgovorno obiskovanje parka ključnega pomena za ohranjanje narave in kulturne krajine ter ohranjanje poselitve parka. Prav zato naši sodelavci z veseljem sodelujejo pri vseh izobraževalnih dejavnostih, kjer udeležence lahko poučijo o teh tematikah. Še posebej se tovrstno izobraževanje in ozaveščanje obnese pri mladih, ki hitro usvojijo in uporabljajo novo znanje, hkrati pa so tudi izvrstni učitelji vrtnikov in družinskih članov.

 

Tako je naš naravovarstveni nadzornik Zvonko Kravanja, vodja oddelka Trenta, obiskal udeležence Naravovarstvenega tabora, ki je potekal v Lepeni v tednu od 23. do 29. julija. Kot poroča radio Primorski val, je tabor potekal pod Odseka za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica,   udeležilo pa se ga je 30 mladih ljubiteljev narave. V okviru tabora so otroci od 4. do 9. razreda osnovne šole spoznavali naravo, se jo učili spoštovati, ter marsikaj drugega. Imeli so tudi razna zanimiva predavanja.

 

Mladi se na taboru spoznavajo z raznimi živalmi in rastlinami, tudi zdravilnimi, lahko se tudi preizkusijo v taborjenju ter drugih veščinah preživljanja prostega časa v naravi. Ta narava pa zna biti včasih tudi nepredvidljiva, so še opozorili na Primorskem valu.

 

Po čem si bodo mladi udeleženci tabora zapomnili letošnjega, pa lahko prisluhnete v izjavah na spletni strani radia Primorski val.