Nazaj na novice

Dela v Pokljuški soteski so zaključena, pot skozi sotesko je odprta

23.05.2024
Dela v Pokljuški soteski so zaključena, pot skozi sotesko je odprta
Pot skozi Pokljuško sotesko, ki jo je poškodovala lanska ujma, pomoč pri sanaciji pa je ponudila strokovna ekipa za vzdrževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake, je ponovno odprta. Dela so se zaključila, ameriški gostje pa se zdaj lotevajo še sanacije Soške poti.

Sanacija poti skozi Pokljuško sotesko je obsegala popravilo ograj v galerijah in popravilo poškodovane poti. Ameriški gostje so skupaj z našimi sodelavci odstranili tudi zagozde in jezove na potoku, da se škoda v primeru ponovnih poplav ne bi ponovila.

 

Soteska je zdaj precej bolj varna za obisk, v vsakem primeru pa je treba biti za to ustrezno pripravljen in ustrezno obut, tudi čelada ni odveč. Obisk je treba prilagoditi vremenskim razmeram in nenazadnje tudi zavedanju, da si v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) prizadevamo za ohranjanje naravnih procesov in pristnosti soteske s čim manjšimi posegi vanjo.

 

Več o pomoči strokovne ekipe za vzdževanje poti iz pobratenega Narodnega parka Crater Lake iz Združenih držav Amerike lahko preberete na tej povezavi.