Nazaj na novice

Ob stoletnici razstava in srečanje gorenjskih fotografov

07.05.2024
Ob stoletnici razstava in srečanje gorenjskih fotografov
Pred prazniki smo na Bledu sto let od ustanovitve Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, praznovali skupaj z gorenjskimi fotografi, ki so si Triglavski narodni park izbrali za temo svojega 7. srečanja.

»Nobena beseda lepot in bogastva parka ne more opisati tako, kot fotografije kar 59 gorenjskih fotografov. Za njihov prispevek v mozaiku celoletnega praznovanja se vsem lepo zahvaljujemo,« je po dobro obiskanem odprtju razstave, ki je potekalo v prijetnem vzdušju, zapisala naša sodelavka Ana Marija Kunstelj.

 

Razstavo, ki je v Infocentru Triglavska roža na Bledu na ogled do 31. maja, je navdihnila tematika našega edinega narodnega parka. »Ta z osupljivo in pestro živo in neživo naravo, pa tudi s kulturno krajino in tisočletno, spoštljivo prisotnostjo človeka, nudi neskončno zakladnico fotografskih motivov,« opisuje naša sodelavka.

 

Fotografski prijatelji iz Gorenjske so se leta 2017 dogovorili, da vsako leto v enem izmed gorenjskih razstavišč pripravijo skupno fotografsko razstavo. Na 7. skupni razstavi sodelujejo fotografi Foto kluba Triglavski narodni park z Bleda, Foto društva Radovljica, Fotografskega društva Jesenice, Foto kluba Anton Ažbe Škofja Loka, Fotografskega društva Janez Puhar Kranj, Foto kluba Tržič in Foto skupine IME Kranj. Na odprtju razstave je bilo s projekcijo  prikazanih 236 fotografij 59 avtoric in avtorjev. Na razstavi je na ogled izbor najboljših trideset fotografij.  

 

Več o odprtju in o razstavi lahko preberete na tej povezavi.