Nazaj na novice

Zimske razmere v Triglavskem narodnem parku

24.04.2024
Zimske razmere v Triglavskem narodnem parku
Kljub koledarski pomladi je v teh dneh velik del Triglavskega narodnega parka pod snežno odejo. Pred obiskom ali načrtovano potjo preverite aktualne razmere na terenu.

Po spomladanskih temperaturah, ki so v dolinah Triglavskega narodnega parka vladale še pred nedavnim, je v zadnjih dneh velik del edinega narodnega parka v Sloveniji pod nezanemarljivo snežno odejo. Po zadnjih podatkih Agencije RS za okolje je na Kredarici trenutno 355 cm snega, na Voglu pa 88 cm.

 

V osrednjih Julijcih vlada znatna nevarnost (3. stopnja evropske lestvice) proženja snežnih plazov. Gre za stopnjo, ki velja za nevarne plazovne razmere. Ponekod je zaradi snega oviran tudi promet.

 

Prebivalce in obiskovalce Triglavskega narodnega parka pozivamo, naj pred odhodom na pot preverijo vremenske, plazovne in prometne razmere ter temu prilagodijo svoje načrte. Vse aktualne informacije najdete tudi na naši posebni spletni strani, namenjeni preverjanju aktualnih razmer.

 

Objavljene fotografije so današnje, s terenskega dela na Pokljuki nam jih je poslal naravovarstveni nadzornik Florijan Tišler.