Nazaj na novice

Ob pomoči praktikantov očiščena grbinasta travnika v Radovni

18.04.2024
Ob pomoči praktikantov očiščena grbinasta travnika v Radovni
V spomladanskih razmerah, ki so vladale do včerajšnje vrnitve zime, so se aktivnosti projekta Life for Seeds že dodobra razživele. Sodelavcem so pri čiščenju grbinastih travnikov v Radovni na pomoč priskočili tudi naši praktikanti.

V okviru projekta Life for Seeds smo v tem toplem vremenu že pričeli z delom in tako očistili dva grbinasta travnika v Radovni, kjer se je lanskega avgusta znesel veter. Po opravilih, ki vključujejo težko mehanizacijo, to je podiranje drevja, rezanje in nakladanje, je ostalo kup vej, storžev in iglic, ki jih je bilo treba odstraniti.

 

Na delovni akciji so nam na pomoč priskočili tudi dijaki in študentje, ki so na praksi pri nas v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP). Za njihovo pomoč se najlepše zahvaljujemo!

 

Grbinasta travnika v Radovni sta sedaj pod okriljem JZ TNP, zato bomo poskrbeli za njuno obnovo z avtohtonim, lokalnim semenskim materialom.

 

V teh dneh je sicer vremenska slika zelo drugačna od tiste, ki jo lahko vidite na fotografijah, vendar upamo, da mraz ne bo pustil večjih posledic!

 

Projekt LIFE FOR SEEDS se financira iz EU programa LIFE. Javni zavod Triglavski narodni park je eden od partnerjev v projektu. Več o projektu lahko preberete na spletni strani projekta.