Nazaj na novice

V nekaterih občinah TNP že na voljo prevozi za občane

05.04.2024
V nekaterih občinah TNP že na voljo prevozi za občane
Po tem ko je Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) 19. marca slovesno predal električna kombi vozila petim občinam Triglavskega narodnega parka v brezplačno uporabo, prevozi za občane ponekod že potekajo.

Včeraj popoldne so se z brezplačnim prevozom na dejavnosti v Tolmin odpeljali prvi otroci iz občine Kobarid, so nas obvestili z Občine Kobarid. Gre za eno od petih občin Triglavskega narodnega parka, kateri je JZ TNP v brezplačno uporabo predal električno kombi vozilo v prvi vrsti za prevoze občanov.

 

Poskusno izvajanje z rezervacijo po elektronski pošti

 

Kobariški prevozi so namenjeni otrokom s stalnim prebivališčem v občini Kobarid. Poskusno jih  izvajajo na relaciji Kobarid – Tolmin - Kobarid po glavni (državni) cesti. Električno osebno vozilo Toyota Proace Verso EV je kombi, ki omogoča prevoz do največ osem oseb, zato je potrebna rezervacija prevoza na elektronski naslov: prevozi@kobarid.si. Rezervacije sprejemajo najmanj en delovni dan pred predvidenim terminom do zapolnitve mest za obdobje med 4. in 26. aprilom 2024. Po tem obdobju je predvidena rezervacija prevozov preko rezervacijskega sistema ToyotaGo. O sprejemanju rezervacij preko aplikacije ToyotaGo bodo z Občine Kobarid občane obvestili.

 

V Bohinju je električni kombi v uporabi za prevoze šolarjev

 

V uporabi je tudi že električni kombi, ki ga je preko našega razpisa prejela Občina Bohinj. Uporablja ga Osnovna šola dr. Janeza Mencingerja za prevoz otrok v šolo in nazaj, v prihodnje bo v uporabi tudi za potrebe preostalega lokalnega prebivalstva, kjer ni možnosti javnega potniškega prometa oziroma je ta neustrezna. Načrtovana je uporaba v obliki prevoza na zahtevo, so zapisali na Občini. Ko bo na voljo, bo Občina Bohinj o tem svoje občane obvestila.

 

Prevozi pa se že dlje časa izvajajo tudi v Občini Bovec. 

 

Naslovna fotografija: Občina Kobarid