Nazaj na novice

O aktualnih razmerah v Triglavskem narodnem parku na enem mestu

06.11.2023
O aktualnih razmerah v Triglavskem narodnem parku na enem mestu
Ker moč narave (poleg drugih dejavnikov) vse pogosteje vpliva tudi na prehodnost parkovnih poti, smo pripravili zavihek, na katerem so na enem mestu zbrana vsa obvestila in opozorila, povezana z aktualnimi razmerami na območju Triglavskega narodnega parka.

Obvestila in opozorila o aktualnih razmerah na območju Triglavskega narodnega parka so po novem na voljo na zavihku Obisk parka v razdelku Aktualne razmere na območju parka ali na tej spletni povezavi.

 

Na tem spletnem naslovu so tako že opozorila, da so po zadnjem obilnem deževju poti skozi Pokljuško sotesko in skozi korita Mostnice na gorenjski strani Triglavskega narodnega parka in Soška pot v Posočju neprehodne. Soško pot je ponekod odneslo, na njej so naplavine, vejevje, po zadnjem vetru tudi drevesa. Podobno je v Pokljuški soteski, kjer je na marsikaterem mestu pot postala struga hudournika. Pot skozi korita Mostnice je začasno zaprta zaradi nevarnih razmer na terenu. 

 

Na omenjeni spletni povezavi bodo na voljo tudi aktualne prometne razmere na območju parka in vremenske razmere, kar bo obiskovalcem olajšalo odločitve, povezane z obiskom Triglavskega narodnega parka.