Nazaj na novice

Film VrH Julijcev na letošnjem Bovec Outdoor Film Festivalu

08.12.2023
Film VrH Julijcev na letošnjem Bovec Outdoor Film Festivalu
Naravoslovni izobraževalni film VrH Julijcev si bo konec decembra letos možno ogledati tudi na Bovec Outdoor Film Festivalu, ki bo že šestnajsto leto v Dolino Soče ob zaključku leta postavil na ogled izjemne filme o naravi in različnih adrenalinskih podvigih.

Bovec Outdoor Film Festival oziroma krajše BOFF bo potekal v Bovcu od 28. do 30. decembra. To bo že šestnajsta izvedba festivala. »Vračamo se s staro formulo in že preverjeno programsko shemo, treh polnih dni, od pozno popoldanskih do poznih večernih ur, lokacija bo Stergulčeva hiša. V Kulturnem domu Bovec bodo potekala nujna vzdrževala dela, trenutne alternative ni,« so zapisali organizatorji.

 

Film VrH Julijcev je nastal v istoimenskem projektu, ki povezuje partnerje varstva narave, kmetijstva, gozdarstva, planinstva in turizma za ohranjanje narave Triglavskega narodnega parka. Film skozi oči ljudi, ki v parku živijo, delajo ali ga obiskujejo, predstavlja različne vidike in odgovarja na vprašanja, kako lahko prispevamo k ohranjanju bogastva narave edinega narodnega parka v Sloveniji ter sobivanju narave in človeka na tem območju.

 

V partnerstvu VrH Julijcev so izobraževalni naravoslovni dokumentarni film VrH Julijcev predpremierno predstavili letos jeseni. Televizijsko premiero konec oktobra na 1. programu TV Slovenija si je ogledalo več kot 83 tisoč gledalcev.

 

Vse podrobnosti festivala, vključno s sporedom, so na voljo na spletni strani festivala

 

Več o filmu VrH Julijcev lahko preberete v tej novici

 

Projekt VrH Julijcev - Izboljšanje stanja vrst in habitatnih tipov v Triglavskem narodnem parku sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.