Nazaj na novice

V kakšnem stanju so poti v Triglavskem narodnem parku?

04.04.2024
V kakšnem stanju so poti v Triglavskem narodnem parku?
Preden se podate na pohod v Triglavski narodni park, se prepričajte, ali je pot prehodna, varna in kakšne so ostale razmere, pomembne za obisk. Vse te podatke lahko preverite tudi na naši spletni strani.

V teh dneh smo v Javnem zavodu Triglavski narodni park (JZ TNP) zasledili nekaj objav na spletu in na družbenih omrežjih, ki bodisi vabijo obiskovalce v skrite kotičke Triglavskega narodnega parka, bodisi poročajo o obisku, na katerem so obiskovalci naleteli na poškodovane poti.

 

Kar nekajkrat se je v takšnih objavah v zadnjem času pojavila Pokljuška soteska. Lanske ujme so jo močno prizadele in poškodovale pot, vremenske razmere pa doslej obnovitvenih del na poti še niso dopuščale, zato se bodo le-ta šele začela. Obisk Pokljuške soteske zato odsvetujemo. To smo zapisali tui na našo spletno stran in v aplikacijo Outdooractive.

 

Zaprte in nevarne so tudi druge poti v Triglavskem narodnem parku. Njihovo stanje je označeno in opisano v aplikaciji Outdooractive, ki jo poleg aplikacije maPZS skupaj z ostalimi deležniki na področju varnega obiskovanja gora in narave priporočamo obiskovalcem za uporabo.

 

Aktualne razmere na območju Triglavskega narodnega parka po lahko preverite na enem mestu tudi na naši spletni strani , in sicer na naši spletni strani na povezavi https://www.tnp.si/sl/obisk-parka/informacije-za-obiskovalce/razmere-v-parku/.

 

Varen in premišljen obisk Triglavskega narodnega parka vam želimo!