Vodenje po prenovljenem delu Pokljuške poti na Mrzlem studencu

Vodenje po prenovljenem delu Pokljuške poti na Mrzlem studencu

Vabljeni na vodeno turo po prenovljenem delu Pokljuške poti na Mrzlem studencu z Andrejem Arihom iz JZ TNP.

– dogodek je brezplačen!
– zborno mesto: Mrzli studenec

 

! Obvezne prijave vsaj 1 dan pred dogodkom do 12.00 na info@bohinj.si

 

V projektu VrH Julijcev je Javni zavod Triglavski narodni park v letu 2023 med drugim vzpostavil informacijsko točko na prostem na Mrzlem studencu in smiselno uredil krajši odsek že obstoječe Pokljuške poti v obliki povratne zanke.

 

Preurejena parkovna pot nas bo od Mrzlega studenca tako vodila skozi smrekove gozdove do roba Grajske planine in Blejskega barja, ki prekinjata strnjen gozdni prostor pokljuške planote. Pot bomo nadaljevali proti zahodu tik ob robu visokega barja, na katerega dostopanje zaradi ranljivosti ni dovoljeno. Obiskovalca na slednje opozarjajo informacijske in označevalne table ob poti, dostop na občutljiv barjanski prostor pa preprečuje tudi lesena ograja. Pokljuška pot nas bo dalje vodila vse do državne ceste, ki je ne prečkamo, pač pa se bomo po novo urejenem odseku poti skozi gozd usmerili nazaj proti Mrzlemu studencu.

 

Na poti se bomo poučili o značilnostih in vsestranskem pomenu pokljuških gozdov, spoznali skrivnostno kraljestvo gliv ter se mimo ostalin savske linije iz prve svetovne vojne vrnili na izhodiščno mesto na Mrzlem studencu.

 

Vabljeni!

 

Datum

08. 06. 2024

Ura

10.00

Lokacija

Mrzli studenec, Pokljuka