7. srečanje gorenjskih fotografov 2024 - razstava

7. srečanje gorenjskih fotografov 2024 - razstava

Vabljeni na ogled fotografske razstave 7. srečanja gorenjskih fotografov, ki smo jo odprli v sredo, 24. aprila 2024, v Infocentru Triglavska roža Bled.

V jubilejnem letu praznovanja 100-letnice podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka, so si gorenjski fotografi za razstavo svojega 7. srečanja za navdih izbrali široko in raznoliko tematiko našega edinega narodnega parka. Ta z osupljivo in pestro živo in neživo naravo, pa tudi s kulturno krajino in tisočletno, spoštljivo prisotnostjo človeka, nudi neskončno zakladnico fotografskih motivov.

 

Fotografski prijatelji iz Gorenjske so se leta 2017 dogovorili, da vsako leto v enem izmed gorenjskih razstavišč pripravijo skupno fotografsko razstavo. Na 7. skupni razstavi sodelujejo fotografi Foto kluba Triglavski narodni park z Bleda, Foto društva Radovljica, Fotografskega društva Jesenice, Foto kluba Anton Ažbe Škofja Loka, Fotografskega društva Janez Puhar Kranj, Foto kluba Tržič in Foto skupine IME Kranj. Na odprtju razstave je bilo s projekcijo  prikazanih 236 fotografij 59 avtoric in avtorjev. Na razstavi je na ogled izbor najboljših 30-ih. Različni pristopi in pogledi fotografov, različna čutenja ob iskanju zanimivih motivov, nam bodo prikazali lepoto narave, ki se jo z besedami težko opiše, saj velja rek, da nam ena slika pove več kot 1000 besed.

 

Razstava je na ogled do 31. maja 2024.

 

Naslovna fotografija: Simon Krejan, Sirarja na planini Zajavornik

 

Datum

24. 04. 2024 - 31. 05. 2024

Ura

19:00

Lokacija

Infocenter Triglavska roža Bled, ob 19.00