Časopis Vodnik za mlade TNP

V okviru projekta Life Naturaviva: Biodiverziteta - umetnost življenja smo izdali vodnik za mlade obiskovalce Triglavskega narodnega parka. V njem izveste kaj je biodiverziteta. Mi vsi smo biodiverziteta! Naslednji izide jeseni 2019. K oblikovanju njegove vsebine boste vabljeni tudi vi!

Naj vas narava zapelje

Sporočilo animiranega filma Naj vas narava zapelje / Moved by nature je, da je trajnostna mobilnost pomembna za ohranjanje narave. Koza, Ovca in Cika nam pokažejo, kako se potuje pametno in udobno ter kako pri tem doživeti naravo, ki nas obdaja. Zgodba se dogaja na območje Julijskih Alp, vendar je taka trajnost mogoča skoraj povsod.

Narava zapelje

Pirotehnika NE!

Gozdni hišni svet je odločil: PIROTEHNIKA, NE! Petarde in rakete pri nas doma niso dobrodošle! Ponovno prihaja čas, ko pridete k nam na svež gorskih zrak in verjamemo, da vam bo pri nas lepo. Kot vsaki sosedje smo občutljivi na različne zvoke, vendar v prazničnem času imamo samo eno VELIKO in BREZPLAČNO željo: prihranite z nakupi petard in raket ter denar porabite za dober domač čaj in še boljšo novoletno pojedino. Vaši gozdni sosedje!

pirotehnika

Hvala, ker ohranjate naravo za prihodnje generacije!

Ozaveščanje o pomenu ohranjanja ter varovanja naravne in kulturne dediščine je te dni zaživela v gibljivih slikah. S sloganom “Hvala, ker ohranjate naravo za prihodnje generacije” je namen akcije spodbuditi obiskovalce, da uživajo v naravi Julijskih Alp z visoko mero spoštovanja in ohranjanja njenih danosti.

jezik