Politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov

I. Varstvo osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naše spletne strani. V Javnem zavodu Triglavski narodni park spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov, v nadaljevanju: GDPR) ter drugimi pravnimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili, je Javni zavod Triglavski narodni park, Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Javnem zavodu Triglavski narodni park je dosegljiva na e-naslovu triglavski-narodni-park@tnp.gov.si.

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Obdelovalec osebnih podatkov Javnega zavoda Triglavski narodni park je družba Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Javni zavod Triglavski narodni park zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Izjema so statistični podatki o obisku in uporabi spletnih mest, za katere se uporabljata spletni platformi Google Analytics in MailChimp, ki v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavljata spoštovanje pravil iz Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in potrjujeta, da sta pridobili certifikat skladnosti s ščitom zasebnosti EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

Google Analytics omogoča, da si uporabniki sami uredijo nastavitve za obdelavo njihovih podatkov z uporabo orodja Google Analytics. Javni zavod Triglavski narodni park za pošiljanje e-novic uporablja spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek in elektronska pošta.

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Javni zavod Triglavski narodni park obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi privolitve.

Obdelava na podlagi privolitve

Javni zavod Triglavski narodni park na podlagi privolitve obdeluje osebne podatke posameznikov (zbiranje, beleženje, urejanje, strukturiranje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporaba, razkritje s posredovanjem, razširjanje ali drugačno omogočanje dostopa, prilagajanje ali kombiniranje, omejevanje, izbris ali uničenje) za namene pošiljanja e-napovednika o dogodkih na območju Triglavskega narodnega parka oz. biosfernega območja Julijske Alpe in obvestilih Triglavskega narodnega parka.

Navedena obvestila se pošiljajo preko elektronskega naslova, ki ga je posameznik navedel ob podaji privolitve pri prijavi na e-napovednik.

Za ta namen Javni zavod Triglavski narodni park od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

Posameznik, na katerega se nanašajo podatki, lahko podano privolitev kadarkoli prekliče na način, ki je opredeljen v 8. točki te Politike.

6. Varstvo osebnih podatkov

Javni zavod Triglavski narodni park zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonskih obveznosti, ki veljajo za upravljavca.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, do izpolnitve namena oziroma do preklica dane privolitve posameznika.

8. Pravice posameznika

Posameznik lahko privolitev kadarkoli prekliče, poleg tega pa ima pravico zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Javni zavod je Javni zavod Triglavski narodni park, Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled ali preko e-pošte: triglavski-narodni-park@tnp.gov.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi ugovor v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bo Javni zavod Triglavski narodni park oziroma pooblaščena oseba brez nepotrebnega odlašanja oziroma najpozneje v 72 urah po seznanitvi s kršitvijo, o kršitvi obvestil Informacijskega pooblaščenca, razen če ni verjetno, da bi bile s kršitvijo varstva osebnih podatkov ogrožene pravice in svoboščine posameznikov.

V primeru verjetnosti, da bo kršitev varstva osebnih podatkov povzročila veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, na katere se osebni podatki nanašajo, bo Javni zavod Triglavski narodni park oziroma pooblaščena oseba brez nepotrebnega odlašanja sporočila posamezniku, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov in mu podala vse potrebne informacije skladno s 34. členom Uredbe

II. Uporaba piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
PHPSESSID Triglavski narodni park seja Piškotek ustvarijo aplikacije na podlagi jezika PHP. To je identifikator splošnega namena, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniških sej. Običajno je naključno generirana številka, kako se uporablja je specifično za spletno mesto, dober primer pa je vzdrževanje statusa prijavljenega uporabnika med stranmi.
_iCD2 Triglavski narodni park leto Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
id .doubleclick.net leto To področje je v lasti Doubleclick (Google). Glavna dejavnost je: Doubleclick je Googlova izmenjava ponudb za oglaševanje v realnem času.
APISID Google leto Piškotek za različne storitve iskalnika Google.
SSID Google leto Piškotek za različne storitve iskalnika Google.
PREF Google leto Preference iskalnika Google.
SID Google leto Piškotek za različne storitve iskalnika Google.
SAPISID Google leto Piškotek za različne storitve iskalnika Google.
HSID Google leto Piškotek za različne storitve iskalnika Google.
__qca Issuu a year This domain is owned by Issuu. The main business activity is: Digital Publishing Platform.
iutk Issuu 10 years This domain is owned by Issuu. The main business activity is: Digital Publishing Platform.
d Quantserve 3 months This domain is owned by Quantcast. The main business activity is: Market and Audience Segmentation, Targeted advertising services.
mc Quantserve a year This domain is owned by Quantcast. The main business activity is: Market and Audience Segmentation, Targeted advertising services.

III. Veljavnost

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.tnp.si in velja od 25. maja 2018 dalje.