Skrito življenje podzemlja

06.11 - 08.12.2019 / Infocenter Triglavska roža Bled, ob 19.00

Foto3 Monolistraspinosa TDelic

Vabljeni na izlet v naše podzemlje k tamkajšnjim prebivalcem! Na dogodku, ki bo v Infocentru Triglavska roža Bled potekal v sredo, 6. novembra 2019, ob 19.00, bomo odprli interaktivno razstavo fotografij in prisluhnili predavanju o skritem življenju v podzemlju.

Razstavo so pripravili sodelavci Skupine za speleobiologijo, Oddelka za biologijo z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Fotografska razstava odstira pogled v bogastvo življenja podzemlja, kamor človek direktno lahko vstopi le preko jam ali umetnih podzemnih tunelov. To območje večne teme naseljujejo številne zanimive živali, ki jih boste lahko spoznali na fotografijah. Živali so z območja Dinaridov, ki velja za svetovno vročo točko v podzemeljski biodiverziteti. S pomočjo mobilnikov lahko izveste več in se podate v raziskovanje, ki vključuje tudi poseben izziv!

Interaktivni del razstave je preveden tudi v angleščino.

Na dogodku je Špela Borko (Skupina za speleobiologijo, Oddelek za biologijo, Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani) zelo zanimivo predstavila delo in raziskave speleobiologov. Zelo zanimivo delo, primerno za prav posebne raziskovalce z jamarskimi veščinami in veliko potrpežljivosti.

Avtorji koncepta in besedil: Maja Zagmajster, Petra Bregović, Špela Borko, Teo Delić, Žiga Fišer, Simona Prevorčnik

Avtorji fotografij: Teo Delić, Petra Bregović, Marko Lukić, Domin Dalessi, Žiga Fišer, Uroš Kunaver, Jana Bedek, Maja Zagmajster

Razstava je bila pripravljena v okviru projekta “Evropska noč raziskovalcev 2018-2019” 

Razstava bo na ogled do 8. decembra 2019.

Vabljeni!

LNV glavni30

 

UL100 BF logoA2

subbio lab logo dark

Termini

  • 06.11 - 08.12.2019