Povedka o jezeru: brezplačni kino

/ Vaško središče Stare Fužine, ob slabem vremenu Kulturni dom Stara Fužina, ob 20.00

taleofalake3

Triglavski narodni park v okviru projekta LIFE NATURAVIVA: Biodiverziteta - umetnost življenja organizira filmski večer, posvečen pomenu raznolikosti življenja. Filmski večer pripravljamo v sodelovanju s Turizmom Bohinj in Krajevno skupnostjo Stara Fužina.

Dokumentarni film POVEDKA O JEZERU, ki govori o Finski, deželi tisočerih jezer, nas popelje na pustolovščino od bistrih potokov Laponske pa vse do jezerskega dna. Pripovedovalec poveže čudovite posnetke narave in živali skozi štiri letne čase z zgodbami, starimi verovanji in pravljičnimi bitji iz finske mitologije. Sredi nedotaknjene narave Finske se na enem njenih 183.000 jezer debeli zimski led. Nedotaknjen sneg in žled krasita drevesa, pod in nad ledom se skriva živalski svet. Med vsem tem pa zgodbe o vodnih duhovih … 

Povedko o jezeru je šest filmskih ekip snemalo tri leta, skozi vse štiri letne čase.

Ogled filma je BREZPLAČEN. Film je sinhroniziran v slovenščino in primeren za otroke.

Pred glavnim filmom pa bomo premierno prikazali animirani film Eno z raznoliko naravo, ki je nastal v okviru projekta LIFE NATURAVIVA. Trije glavni junak: drežniški kozel, bovška ovca in bohinjska cika se odpravijo na izlet v Julijske Alpe. Razigrana ovca vedno zaide v težave - le kaj bo ušpičila tokrat? Ali bo na koncu prijateljem uspelo doseči vrh?

Animirani film je nadaljevanje risanke o trajnostni mobilnosti Naj vas narava zapelje, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Glavni namen risanke je širši javnosti na poljuden in zabaven način predstaviti pomen bidiverzitete in ohranjanja naravnih dragocenosti ter podati priporočila za varen obisk gora. Vabljeni k ogledu napovednika.

 

VABLJENI K OGLEDU! 

 

 

LNV glavni25          

 

logo turizem bohinj

Termini

  • 13.09.2019