Odprtje Doma Trenta s poletnim urnikom in hkrati odprtje slikarske razstave Ivana Jelinčiča

/ Dom Trenta, ob 19.30

Title

Avtor se je najnežnejša otroška leta preživel v idilični gorski vasici Čadrg. Ko je bil star štiri leta, so se s starši preselili v Tolmin. Po končani srednji gozdarski šoli v Postojni je kot gozdar prišel v Trento, se vanjo zaljubil in ji ostal zvest do danes. Njegovo življenje bogati delo na domači turistični kmetiji, kjer obiskovalci lahko doživijo delček posebnega, trdega a hkrati idiličnega trentarskega življenja z molžo ovac in koza ter izdelovanjem ovčjega sira in skute.

Poleg dela na kmetiji živahni Ivanov duh raziskuje tudi področja glasbe in slike. Od srednje šole naprej razvija svoj slikarski talent, ki ga je najbolj zaznamovala lepota doline Trente, njenih gozdov, hribov in voda. Žanrski izbor tém pa je še veliko širši: pomemben del v njegovem obsežnem slikarskem opusu zasedajo upodobitve divjih živali, portreti ljudi in Trentarjev pri delu ter tihožitja predmetov iz trentarske kulturne dediščine. Velik del njegovega prostega časa je posvečen slikanju, rad pa zaigra na posebne starosvetne citre.

Sodeloval je na mnogih samostojnih, skupinskih ter tematskih razstavah. Je dolgoletni član društva Slikarjev Samorstnikov Bovške, ki vsako leto znova navdušujejo s svojimi slikarskimi deli.

(zapisala: Ana Marija Kunstelj)

Vabljeni!

Termini

  • 27.04.2019 ob 19.30 v Domu Trenta