ODPRTJE RAZSTAVE ŠTUDIJSKIH KROŽKOV: "FILCANJE" IN "LESTENCI IZ SVILENEGA PAPIRJA"

11.04 - 22.04.2018 / Infocenter Triglavska roža Bled, Ljubljanska 27, ob 19.00

Title

Študijski krožki so majhne skupine za neformalno učenje, kjer se zbirajo, učijo in družijo radovedni.  Cilj študijskih krožkov je  promocija vseživljenjskega učenja, znanja in delovanja za dejavno vključevanje v sodobno družbo,  za razvoj podeželja in osebni razvoj. Potekajo po celi Sloveniji pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, financira jih Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ljudska univerza Radovljica  vsako leto izvede pet študijskih krožkov.

Na razstavi v Infocentru Triglavska roža Bled se predstavljata 2 študujska krožka: "Filcanje" in "Lestenci iz svilenega papirja".

FILCANJE:

Udeleženke so pod mentorstvom Petre Golinar in Tanje Legat izdelale čudovite izdelke iz filca. Spoznale so se z različnimi tehnikami  in izdelale copate, rokavice, torbice, mila in druge okrasne izdelke. Razstava vas bo popeljala v čas naših babic, ko je bila ovčja volna del življenja in čas je, da to tradicijo ponovno obudimo.

RAZSTAVLJAJO:

Eržen Jelka
Golob Zdenka  
Kaufman Jožica
Klančar Zofka
Kovač Alenka
Misjak Vesna
Novak Miroslava
Perčič Maruša
Poljanec Jana
Potočan Katarina
Radović Adelina
Reš Mateja
Rihtaršič Marija
Rogelj Marija
Skvarča Cirila
Sušnik Valerija
ŠefmanMartina
Šmidt Alenka
Špendal Renata
Vrečko Jožica
Vrhunc Marjetka

 

LESTENCI IZ SVILENEGA PAPIRJA

Udeleženke so pod mentorstvom Petre Golinar in Urške A. Potočnik izdelale lestenece iz svilenega papirja, ki so zažareli v svetlobi. Na študijskem krožku so se spoznale z različnimi tehnikami in raznovrstnimi materiali, ki so primerni za izdelavo lestenca.

Naredile so prve korake h  kreativni prenovi doma in si ga polepšale. Vsak si lahko opremi domači ambient po svoji lastni ustvarjalni podobi in prav tak ambient je pomemben za vsakega posameznika - postane zatočišče, v katerem se resnično počutimo »doma«.

RAZSTAVLJAJO:

Čufer Branka
Dragutinovič Jasmina
Grm Mulej Petra
Koselj Minka                                      
Kovačič Lidija
Kralj Mojca
Misjak Vesna
Peternel Marta
Ravnik Helena                                    
Ravnik Julija
Šolar Perko Mojca

 

VABLJENI!

 

 logoti

Termini

  • 11.04 - 22.04.2018 Infocenter Triglavska roža Bled, Ljubljanska 27