Razstava: Steklene mozaične lučke in mozaične slike živali

04.03 - 12.04.2020 / Center TNP Bohinj, Stara Fužina

za objavo

Vabljeni na ogled razstave mozaičnih delavnic, ki so potekale v Centru TNP Bohinj pod okriljem Medgeneracijskega centra Bled-Radol'ca in Mladinskega centra KamRa (Ljudska univerza Radovljica), pod mentorstvom Urške Potočnik Ambrožič (Kreativna izobraževanja Rokodelc).

»Brez svetlobe ni življenja, brez svetlobe ni živali«

Mentorica Urška Ambrožič Potočnik je zapisala:

"Teče že tretje leto mozaičnih delavnic v Bohinju, odkar se je spletlo sodelovanje med Centrom TNP Bohinj in Ljudsko univerzo Radovljica – pod njenim okriljem delujeta Medgeneracijski center Bled-Radolca in Mladinski dnevni center KamRa Radovljica, ki sta organizirala in financirala oba tečaja in delavnici v Bohinju.

Ker se je s časom oblikovala zelo lepa skupnost ustvarjalcev v Bohinju, od mladih pa vse naprej, ki jim je všeč moderni mozaik, smo v zadnjem letu izvedli dva tečaja izdelave »Namiznih mozaičnih lučk«, kjer je sodelovalo 18 žensk. Med poletnimi počitnicami smo pripravili tudi dve delavnici za otroke, kjer smo izdelovali »Mozaične slike – živali v Triglavskem narodnem parku«.  Sodelovalo  je 9 otrok.

Na letošnji razstavi mozaičnih umetnin vam bomo ustvarjalci predstavili vse izdelke, ki smo jih v zadnjem letu ustvarili v prijetnem ambientu kmečke hiše Centra TNP Bohinj v Stari Fužini. Povezovala nas je draga Tončka Mihovčeva, ki je za nas skrbela kot zelo dobra mama. 

Na obeh tečajih »Namizne mozaične lučke« so sodelovale same ženske. Ob ustvarjalni meditaciji smo si pripovedovale zgodbe življenja. Nastalo je 18 čudovitih mozaičnih lučk, s katerimi bodo udeleženke v obdobju, ko se zima preveša v pomlad, tudi simbolično v svoj dom prinesle svetlobo. Brez svetlobe namreč ni življenja.

Prav tako bodo na razstavi razstavljali bohinjski otroci. Na prvi delavnici smo izdelovali živali, ki živijo v Triglavskem narodnem parku, na drugi delavnici pa smo se posvetili samo tematiki medvedov, ki je bila v letu 2019 zelo aktualna. Z otroki smo želeli dodati umetniški prispevek k tej tematiki. Če se navežemo na to, da brez svetlobe ni življenja, potem ne bi bilo niti živali … in to je sporočilo naše razstave."

Razstava bo na ogled do 12. aprila 2020.

lur      logo urska2 medgeneracijski center bled2KAMRA

Termini

  • 04.03 - 12.04.2020 Center TNP Bohinj, Stara Fužina, ob 18.00