Odprtje raziskovalnega laboratorija v Domu Trenta

/ Dom Trenta, ob 12.00

Title

Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Javni zavod Triglavski narodni park sta ob sodelovanju s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani v prostorih Informacijsko izobraževalnega središča Triglavskega narodnega parka Doma Trenta vzpostavila manjši raziskovalni laboratorij. Ob tej priložnosti vas vljudno vabimo na odprtje laboratorija v petek, 20. oktobra 2017, ob 12.00, v  Domu Trenta.

Laboratorij v Trenti bo del naravoslovne postaje za raziskavo okolja s poudarkom na varstvu narave in ekologiji rastlin. Naravoslovna postaja bo vključena v program Zveze za tehnično kulturo Slovenije Gibanje znanost mladini, ki podpira programe za zgodnje uvajanje otrok in mladine v znanost in raziskovalno dejavnost. V jesenskem času in med prvomajskimi počitnicami v Trenti že več let poteka Biološki raziskovalni tabor za mlajše osnovnošolce, kjer bodo v prihodnje pri svojem delu lahko uporabili tudi novi laboratorij.

Z uporabo naravoslovne postaje bodo nadgrajeni številni izobraževalni programi in delavnice v Informacijskem izobraževalnem središču TNP Dom Trenta. Naravoslovna postaja je tudi pridobitev za osnovne in srednje šole ter zainteresirane skupine na področju raziskovalne in naravovarstvene dejavnosti

Ker se naravoslovna postaja nahaja v izjemnem okolju doline Trente, v osrčju Triglavskega narodnega parka, bo lahko njen potencial še bolje izkoriščen za ozaveščanje mladih. Bistveno bo pripomogla k  povečanju njihovega znanja s področja naravoslovja in naravovarstva.

Termini

  • 20.10.2017 Dom Trenta, ob 12.00