Narava nas povezuje - Parki Dinaridov

31.05 - 31.08.2019 / Infocenter Triglavska roža Bled, Center TNP Bohinj Stara Fužina, Informacijsko središče Dom Trenta, Slovenski planinski muzej Mojstrana, Zelena hiša TIC Kobarid

Title

Velika razstava Narava nas povezuje - Parki Dinaridov bo do konca avgusta 2019 krasila info mesta TNP: Infocenter Triglavska roža Bled, Informacijsko središče Dom Trenta, Center TNP Bohinj v Stari Fužini, Zeleno Hišo TIC Kobarid in Slovenski planinski muzej v Mojstrani. 

Fotografije velikih formatov prikazujejo 58 od 92 zavarovanih območij, ki so združena v zvezo Parki Dinaridov in se raztezajo od Slovenije preko Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova, Črne Gore in Albanije. Razstava predstavlja naravne vrednote in kulturne znamenitosti zavarovanih območij, ter koristi varovanja teh območij za lokalne prebivalce ter ljudi, ki živijo v širši regiji.

Mreža Parki Dinaridov je bila ustanovljena konec leta 2014 v Podgorici, kjer ima tudi sedež. Parki Dinaridov – mreža zavarovanih območij Dinaridov želi s svojimi ukrepi vzpostaviti in uresničiti skupni interes za izboljšanje varstva okolja ter trajnostnega razvoja in izboljšati sodelovanje med zavarovanimi območji v državah Dinarskega loka. To sodelovanje se nanaša predvsem na krepitev kulturnih in naravnih vrednot zavarovanih območij Dinaridov, na njihovo promocijo in podporo zahtevam zavarovanih območij ter na izvajanje dobrih praks na področju trajnostnega razvoja in upravljanja.

Na razstavi poleg zavarovanih območij v Mreži parkov Dinaridov sodelujejo tudi člani Skupnosti naravnih parkov Slovenije, ki je nastala leta 2011 in danes združuje štirinajst upravljavcev zavarovanih območij Slovenije.

Enkraten mednarodni fotografski projekt nam sporoča, da narava ne pozna meja in nas vedno povezuje. Triglavski narodni park razstavo pripravlja skupaj z Mrežo zavarovanih območij Dinaridov, WWF Adria in Krajinskim parkom Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Za postavitev na info mestih TNP so bila zunanja stojala financirana iz projekta LIFE NATURAVIVA.

VABLJENI K OGLEDU!

 

logoti skupaj7

LNV glavni21

 

EDoP 2019 SL social media banner2

Termini

  • 31.05 - 31.08.2019