Magična narava, fotografska razstava

07.02 - 28.03.2020 / Slovenski planinski muzej, Mojstrana

golden capercaillie2

Slovenski planinski muzej in Triglavski narodni park vabita na ogled fotografske razstave najboljših fotografij mednarodnega fotografskega natečaja naravoslovne fotografije MAGIČNA NARAVA 2017. Fotografije so bile izbrane v začetku leta 2018, ko je razstava začela svojo pot po različnih prizoriščih.

Natečaj vsako leto organizira Združenje naravoslovnih fotografov Slovenije v okviru evropskega projekta LIFE NATURAVIVA “Biodiverziteta – umetnost življenja”

Zmagovalne fotografije za razstavo so bile izbrane iz pestrega nabora, saj je na fotonatečaj 2017 prispelo kar 3932 fotografij 270 avtorjev, od tega iz Slovenije 686 fotografij 46 avtorjev.

Podeljeni sta bili dve najvišji priznanji: Naravoslovni fotograf leta 2017 in Naravoslovni fotograf leta Slovenije 2017, ter posamezna priznanja za zmagovalce posameznih šestih tekmovalnih kategorij: 1. sesalci; 2. ptice; 3. ostale živali; 4. svet rastlin; 5. naravna pokrajina; 6. človek in narava.

Cilj projekta LIFE NATURAVIVA, ki ga izvaja deset partnerjev s cele Slovenije, je ljudem predstaviti biodiverziteto in njen pomen. Ena izmed metod za dosego ciljev projekta je tudi predstavljanje biodiverzitete s pomočjo izpovednih naravoslovnih fotografij. 

Fotografije so zgovorne same po sebi, komentarjev ne potrebujejo, ob odprtju razstave je dr. Petra Draškovič Pelc s kratkim predavanjem povedala več o naravoslovni fotografiji. Petra je fotografinja, nadobudna popotnica, turistična vodnica in vodnica interpretatorka, radovedna raziskovalka in ljubiteljica narave, pa tudi doktorica biomedicinskih znanosti.

Več o razstavi in nagrajencih si lahko preberete tukaj.

Razstava bo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani na ogled do 29. marca 2020.

Naslovna fotografija:: Bernt Østhus (Norveška) | Naravoslovna fotografija leta | Golden Capercaillie

LNV glavni34

 

slovenski planinski muzej logo8

 

Termini

  • 07.02 - 28.03.2020