KINO POD TRIGLAVOM V STARI FUŽINI

/ Vaško jedro v Stari Fužini, vsako nedeljo med 11. julijem in 15. avgustom, ob 20.00

kolaz11

Vabljeni v KINO POD TRIGLAVOM v organizaciji Krajevne skupnosti Stara Fužina, Turizma Bohinj in Triglavskega narodnega parka. V vaškem jedru Stare Fužine bodo ob poletnih nedeljah potekali brezplačni poletni filmski večeri na prostem. Tudi v primeru poletne nevihte filmski večeri ne bodo odpovedani: prestavljeni bodo pod streho Kulturnega doma v Stari Fužini.

PROGRAM:

nedelja, 11. julij 2021, ob 20.00
Žejni svet
dokumentarni film

Dokumentarni film ŽEJNI SVET vabi na potovanje okoli sveta. Tokrat se po serijah DOM (HOME) in Zemlja z zraka (Earth from Above) slavni fotograf Yann Artus-Bertrand ukvarja z enim od največjih izzivov za preživetje človeka: VODO. Danes, pred ozadjem strmo rastočih potreb, rasti človeške populacije in naraščajočega vpliva klimatskih sprememb, je voda postala eden izmed najbolj dragocenih naravnih virov na našem planetu. Zvest slovesu Yann Arthus-Bertranda, ŽEJNI SVET, posnet v okoli 20 državah, razkriva skrivnostni in navdušujoči svet celinskih voda skozi spektakularne zračne posnetke narejene v težko dostopnih in redko posnetih krajih kot so Južni Sudan ali Severni Kongo. Omogoči nam odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda.

Avtor: Yann Artus-Bertrand
Režija: Thierry Piantanida in Baptist Rouget-Luchaires
Leto: 2012
Trajanje 90 minut
Jezik: francoščina, slovenski podnapisi

Projekcijo omogoča projekt LIFE Naturaviva – Biodiverziteta, umetnost življenja.

nedelja, 18. julij 2021, ob 20.00
Sreča na vrvici
slovenski mladinski film

Glavni junak filma je deček Matic (Matjaž Gruden), ki ga ima mama sicer rada, a kaj, ko ima preveč opravkov sama s seboj in s svojim delom v službi. Maticev oče pa je službeno v Libiji.
Razumljivo je, da njegov najboljši prijatelj postane Rok, fant njegovih let. Nenadoma pa se Maticevo življenje spremeni. Filmarji ga povabijo k sodelovanju, postane glavni junak filma.
Ob njem je pes, velik in črn - novo fundlandec, pa še Milena, deklica njegovih let. Matic se med snemanjem filma močno naveže na psa in filmarji mu ga ob koncu podarijo. Kam s psom v betonskem naselju?

Scenarij: Jane Kavčič
Režija: Jane Kavčič
Igrajo: Matjaž Gruden, Matija Tavčar, Nino de Gleria
Trajanje: 83 minut
Leto: 1977
Jezik: slovenščina, angleški podnapisi

nedelja, 25. julij 2021, ob 20.00
Ptice jezer
dokumentarni film

Film o vsakdanjem življenju ptic, ki ostaja prikrito večini od nas. Avtor namreč odstira osupljive podrobnosti iz življenja ptic, od katerih mnoge živijo v neposredni bližini ljudi, a jim ne pridejo tako rekoč nikoli pred oči. Matej Vranič je dve leti s kamero spremljal življenje ptic, ki naseljujejo jezera in okolico. Zahtevno delo je uspešno opravil zahvaljujoč več kot 30-letnemu zasebnemu zanimanju za živalski svet in 20-letnemu poklicnemu ukvarjanju s snemanjem in fotografijo.

Scenarij in režija: Matej Vranič
Trajanje: 54 minut
Leto: 2018
Jezik: slovenščina

Projekcijo omogoča projekt LIFE Naturaviva – Biodiverziteta, umetnost življenja.

nedelja, 1. avgust 2021, ob 20.00
Lassie
družinska pustolovščina

Najbolj znan pes v filmski zgodovini, Lassie, se vrača na filmsko platno! Srčna zgodba o nerazdružljivem prijateljstvu med fantom in njegovim psom škotskim ovčarjem temelji na dobro znanem izvirnem romanu angleškega pisatelja in scenarista Erica Knighta.
Fant po imenu Florian se ne more sprijazniti z ločitvijo od svojega najboljšega štirinožnega prijatelja. Oba se močno trudita, da bi spet prišla skupaj.

Scenarij: Jane Ainscough
Režija: Hanno Olderdissen
Igrajo: Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading
Trajanje: 96 min
Leto: 2020
Jezik: angleščina, slovenski podnapisi

nedelja, 8. avgust 2021, ob 20.00
Zemlja: nepozaben dan
družinski dokumentarni film

Osupljivo potovanje, ki razkriva veličastno moč sveta narave.

Iz studia BBC Earth Films, ki je ustvaril kultno dokumentarno serijo Zemlja, prihaja dolgo pričakovano nadaljevanje Zemlja: Nepozaben dan. Nov naravoslovni film, ki nas popelje na nepozabno popotovanje, odkriva veličastno moč narave…

V teku enega samega dne sledimo soncu od najvišjih gora do najbolj oddaljenih otokov, od eksotičnih do urbanih džungel. Osupljivi preboji filmske tehnologije nas prestavijo v neposredno bližino zasedbe nepozabnih likov: zebrinega mladička, ki si obupano želi prečkati naraslo reko; pingvina, ki se junaško poda na vratolomno dnevno pot, da bi nahranil svoj zarod; družine kitov glavačev, ki radi dremajo v navpičnem položaju, in lenivca, ki išče ljubezen.


Avtorji: Frank Cottrell Boyce, Richard Dale, Geling Yan
Režija: Richard Dale, Lixin Fan, Peter Webber
Leto: 2018
Trajanje: 95 minut
Jezik: angleščina, slovenski podnapisi

Projekcijo omogoča projekt LIFE Naturaviva – Biodiverziteta, umetnost življenja.

nedelja, 15. avgust 2021, ob 20.00
Gremo mi po svoje 2
mladinski film

Navihani taborniki in njihov nergavi Starešina se vrnejo v Posočje, toda njihovo običajno uganjanje poletnih norčij zmoti prihod odreda štajerskih tabornikov pod vodstvom tekmovalnega Šefa. Trmoglavost obeh vodij povzroči kaotično vojno med taboroma, dokler ne najdejo skupnega sovražnika - pikolovske Inšpektorice, ki želi preveriti upoštevanje novih evropskih taborniških pravil. Zmeda je popolna, ko se izgubi skupina najmlajših pustolovcev, toda ker pravega prijatelja spoznaš v nesreči, vsi priskočijo na pomoč pri reševanju iz številnih zabavnih zagat.

Scenarij in režija: Miha Hočevar
Igrajo: Jurij Zrnec, Tadej Toš, Tadej Koren, Jure Kreft, Matevž Štular
Trajanje: 94 minut
Leto: 2013
Jezik: slovenščina, angleški podnapisi

Termini

  • 15.08.2021
  • 08.08.2021
  • 01.08.2021
  • 25.07.2021
  • 18.07.2021
  • 11.07.2021