IGRIVO IN ZABAVNO Z NAŠO DEDIŠČINO

/ Infocenter Triglavska roža Bled, od 17.00 do 19.00

IMG 20170523 110750

Vabljeni na veliko otroško popoldne igrivega raziskovanja kulturne dediščine v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine v Infocenter Triglavska roža Bled, v sredo, 2. oktobra, med 17. in 19. uro.

V Triglavskem narodnem parku se naravna in kulturna dediščina prepletata. Razvijanje čuta za kulturno dediščino prednikov, ki so sooblikovali osupljivo krajino, na katero smo ponosni, je enako kot skrb za naravo potrebno prenesti na mlajše generacije.

Tokrat bodo otroci dediščino Triglavskega narodnega parka spoznavali z zabavnega vidika.

Zanje smo pripravili serijo delavnic: stare namizne igre, igre spretnosti, pastirske igre, izdelaj si punčko iz cunj, kako praznujemo?, povej mi zgodbo!

Nastopili bodo tudi otroci iz skupin Veverice in Zajčki iz Vrtca Bled.

VABLJENI MALI IN VELIKI!

logo vrtec2

 

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE 2019

Slovenija je bila davnega leta 1991 skupaj še z nekaterimi drugimi evropskimi državami med državami ustanoviteljicami – pobudnicami prireditve Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD). Dnevi evropske kulturne dediščine so, kot pove že ime, skupna akcija številnih evropskih držav pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije. Vsako leto znova prireditelji izberejo raznovrstne teme, s katerimi skušajo domači javnosti, Evropejcem in svetu predstaviti kulturno dediščino Evrope. Letos so si za temo, ki naj jo DEKD obravnavajo, izbrali Umetnost in razvedrilo. 

Celoten program DEKD, ki bodo potekali med 28. septembrom in 12. oktobrom, z vsemi prizorišči po Sloveniji, lahko v tiskani obliki dobite v Infocentru Triglavska roža Bled ali si ga ogledate TUKAJ.

 

banner2019 splet l

 

logo obcina Bled5

 

Termini

  • 02.10.2019