Delavnica o učinkoviti rabi energije in obnovljivih virih energije

/ Center TNP Bohinj, Stara Fužina, ob 17.00

V prostorih Občine Bohinj pisarna energetskega svetovanja EN svet ne deluje, deluje pa v Radovljici.  V pisarni se svetovalci ukvarjajo z brezplačnim energetskim svetovanjem za občane in pomagajo pri pridobivanju nepovratnih sredstev, ki jih občanom namenja EKO SKLAD. Da bi vam približali dejavnosti svetovalcev in obenem predstavili aktualne teme s področja ogrevanja in prezračevanja, so v LEAG skupaj z gorenjskimi svetovalci pripravili zanimivo delavnico, ki bo v četrtek 15.3. 2018 ob 17h v Centru TNP Bohinj v Stari Fužini.

Program:

optimalna izbira ogrevalne naprave in energenta

- toplotne črpalke: prednosti in slabosti

- težave z vlago in plesnijo v bivalnih prostorih: vzroki in odstranjevanje

- pomen kakovosti zunanjega in notranjega zraka: vloga in načini prezračevanja

- finančne spodbude EKO Sklada, slovenskega okoljskega javnega sklada: subvencije za naložbe, ki izboljšujejo energetsko sliko stavb (investicije v toplotni ovoj / toplotne izolacije  fasade, strehe, zamenjava oken, menjava kurilnih naprav in nakup električnih vozil), predstavitev trenutno aktualnih razpisov 

- razprava 

Z vami bodo: Anton Pogačnik, direktor LEAG, Andrej Svetina, energetski svetovalec mreže ENSVET, mag. Samo Cotelj, energetski svetovalec mreže ENSVET in Jožef Pogačnik, energetski svetovalec mreže ENSVET.

Delavnica je brezplačna! Udeleženci bodo imeli tudi možnost individualnega brezplačnega neodvisnega energetskega svetovanja.

Vse informacije o naštetihh tematikah in več  lahko dobite na spletni strani EKO sklada: https://www.ekosklad.si/.

Vabljeni, da se delavnice udeležite!

 

 bohinj2             eko sklad3             ensvet2                   inerreg2             leag2                      

 

rsl5

Termini

  • 15.03.2018