DEKD - Kulinarična delavnica: kuhajmo po bohinjsko

02.10.2021 / Center TNP Bohinj, ob 15.00 ALI splet

bohinjsko ocenjevanje dec2017 kmecke zene 01 Mitja Sodja

Vabljeni na kulinarično delavnico v Center TNP Bohinj, ki jo pripravljamo v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine v sodelovanju z Društvom kmečkih žena in deklet iz Bohinja in Turizmom Bohinj.

Letos je tematika te vse-evropske pobude spoznavanja kulturne dediščine kulinarika in vse, kar smo v zvezi z njo prenesli iz preteklosti: recepti, kmetijstvo, pridelava, nakup, prodaja, priprava in uživanje vsakodnevnih in prazničnih jedi, pa naj gre za nepremično, premično ali nesnovno dediščino. Od znanj in spretnosti do šeg in navad; od kulturne krajine do tržnic, kašč, črnih kuhinj in gostiln; od prvih kmetijskih orodij in priprav do kuharskih knjig in pogrinjkov.

Društvo kmečkih žena in deklet pri izvedbi kulinaričnih delavnic zajema iz bogate bohinjske tradicije, ki je povezana tako z lokalno pridelavo surovin, kot z znanjem, ki se je v kuhinjah bohinjskih domov prenašalo z mater na hčere mnogo rodov.

Delavnica bo potekala v kuhinji Centra TNP Bohinj, če bodo razmere to dopuščale. V nasprotnem primeru bomo delavnico posneli in jo boste lahko spremljali preko spleta.

Doživetje Kuhajmo po Bohinjsko je nagrajeno s certifikatom Bohinjsko/From Bohinj. V svojem bistvu predstavlja tradicionalne jedi iz lokalnih surovin, ki se pod strokovnim vodstvom spogledujejo z visoko kulinariko.

Delavnice vodi predsednica društva kmečkih žena in deklet Katica Mikelj, ki ima več kot 30 let izkušenj na področju gostinstva in je hkrati tudi predavateljica na Višji gostinski šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled, svoje znanje pa pogosto predaja tudi na različnih usposabljanjih in tečajih.

Potrebne so prijave na: info@bohinj.si do zasedbe prstih mest oziroma do 27.9.2021.

DKZ logo

logo turizem Bohinj

Termini

  • 02.10.2021