Berimo gore skupaj z otroki!

/ Knjižnica Bohinjska Bistrica, ob 17.00

Title

Triglavski narodni park in Knjižnica Antona Tomaža Linharta Radovljica se z dogodkom, namenjenim otrokom in družinam, pridružuje obeležitvi Mednarodnega dneva gora (11. december) in Festivalu "Brati gore", ki bo potekal v dneh okrog 11. decembra po mnogih krajih Slovenije in vseh držav alpskega loka na pobudo Alpske konvencije.

V Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled bomo pokukali, kako knjige v naših krajih gorski svet predstavljajo otrokom. V Julijskih Alpah domujejo Vandotovi Kekec, Mojca, Rožle, pa tudi Pehta in Bedanc. Se še kdo spominja Finžgarjevega Gospoda Hudournika in njegovega Liska? Veliko zanimivih junakov naših gora pa prebiva tudi v ljudskih pripovedih, legendah in pravljicah. Zlatorogovo kraljestvo smo podedovali v varovanje od prednikov. Pa poznamo nauk te zgodbe?

Brali bodo Irena Razinger, Andrej Jalen in Ana Marija Kunstelj.

Likovno delavnico za otroke pa bo vodila akademska slikarka Lučka Šparovec.

Festival »Brati gore« je več kot samo organiziranje posameznih dogodkov – je tudi način povezovanja ljudi, kljub njihovi fizični ločenosti.  Ljubitelji knjig, avtorji, ljubitelji gora in umetniki razpravljajo o izzivih in ocenjujejo pomen, vpliv in namen alpske literature. 

Kje vse se bodo zvrstili ostali dogodki, lahko pogledate tukaj (vse lokacije so označene na zemljevidu).

Pridružite se nam!

Podoben dogodek se bo zgodil tudi 7.12. ob 17.00 v Knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu.

 

Termini

  • 19.12.2018 Knjižnica Bohinjska Bistrica