Berem, bereš, berimo GORE skupaj z otroki

/ Infocenter Triglavska roža Bled, Ljubljanska cesta 27, ob 17.00

Title

Triglavski narodni park se z dogodkom, namenjenim otrokom in družinam, ki ga pripravlja skupaj z blejskim bralnim društvom "Berem, bereš, berimo skupaj!", pridružuje obeležitvi Mednarodnega dneva gora (11. december) in Festivalu "Brati gore", ki bo potekal v dneh okrog 11. decembra po mnogih krajih Slovenije in vseh držav alpskega loka na pobudo Alpske konvencije.

V Infocentru Triglavska roža Bled bomo pokukali, kako knjige v naših krajih gorski svet predstavljajo otrokom. V Julijskih Alpah domujejo Vandotovi Kekec, Mojca, Rožle, pa tudi Pehta in Bedanc. Se še kdo spominja Finžgarjevega Gospoda Hudournika in njegovega Liska? Veliko zanimivih junakov naših gora pa prebiva tudi v ljudskih pripovedih, legendah in pravljicah. Zlatorogovo kraljestvo smo podedovali v varovanje od prednikov. Pa poznamo nauk te zgodbe?

Brali bodo člani društva Berem, bereš, berimo skupaj!: Ana Marija Kovač, Irena Razingar in Andrej Jalen.

S pesmijo bosta branje popestrila sopranistka Mateja Praprotnik in Andrej Jalen.

Festival »Brati gore« je več kot samo organiziranje posameznih dogodkov – je tudi način povezovanja ljudi, kljub njihovi fizični ločenosti.  Ljubitelji knjig, avtorji, ljubitelji gora in umetniki razpravljajo o izzivih in ocenjujejo pomen, vpliv in namen alpske literature. 

Kje vse se bodo zvrstili ostali dogodki, lahko pogledate tukaj (vse lokacije so označene na zemljevidu).

Pridružite se nam!

Termini

  • 10.12.2017 Infocenter Triglavska roža, Ljubljanska cesta 27