Narava – izziv vseživljenjskega učenja

30.05 - 30.05.2019 / Kinogledališče Tolmin, Mestni trg 5, s pričetkom ob 9.00

Title

Vabimo vas, da se nam pridružite na strokovnem dogodku na temo narave kot izziva vseživljenjskega učenja in trajnostnega razvoja v četrtek, 30. maja 2019, v Kinogledališču Tolmin, Mestni trg 5, s pričetkom ob 9.00.

Ob Evropskem tednu trajnostnega razvoja (30. 5.–5. 6. 2019) smo skupaj z Zvezo izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije pripravili strokovni dogodek, na katerem bo stroka iz različnih področij lahko podala svoje poglede na izzive trajnostnega razvoja. Slavnostni govornik dr. Stanislav Pejovnik, predsednik Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, pa bo ob tej priložnosti prvič podelil tudi plakete ambasadorjem Biosfernega območja Julijske Alpe.

Na dogodku bodo s praktičnimi vidiki trajnostnega razvojasodelovali priznani strokovnjaki: dr. Lučka Kajfež Bogataj, dr. Nevenka Bogataj, Anton Komat, Anka Lipušček Miklavič, Miro Kristan ter dr. Stanislav Pejovnik.  

PROGRAM strokovnega dogodka Narava – izziv vseživljenjskega učenja

Komu je strokovni dogodek namenjen? Strokovnim delavcem v izobraževanju odraslih, ki tako v javnih kot tudi zasebnih ter nevladnih organizacijah razvijajo in izvajajo različne neformalne izobraževalne programe. Ključnim vodilnim in strokovnim kadrom, dejavnim v izobraževalnem in drugih sektorjih, ki se tako ali drugače  srečujejo bodisi s trajnostnim razvojem bodisi razvojem neformalnih izobraževalnih programov (odločevalci na različnih nivojih, predstavniki ministrstev, stroka).

Kaj boste pridobili? Aktualne praktične in teoretične informacije in spoznanja, ki vam bodo pomagala pri oblikovanju neformalnih izobraževalnih programov in aktivnosti s področja trajnostnega razvoja; razmislek o tem, kaj lahko izobraževalci odraslih naredimo za trajnostni razvoj; (samo)evalvacijo vrednot in prepričanj ter svoje ozaveščenosti glede trajnostnega razvoja.

Udeležba na strokovnem dogodku je brezplačna, izvedbo posveta sofinancirajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Združenje izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije.

Nosilec izvedbe: Združenje izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZiSS) Sodelujoči: Javni zavod Triglavski narodni park in skupnost Julijske Alpe

Za dogodek so potrebne prijave preko spletne prijavnice najkasneje do četrtka, 23. maja 2019. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Ob prijavi izpolnite tudi kratko anonimno spletno anketo, ki nam bo služila kot odlično izhodišče za ugotavljanje razumevanja trajnostnega razvoja ter povezovanja le-tega z izobraževanjem odraslih. Ugotovitve oziroma povzetke bomo predstavili v uvodnem delu dogodka.

Reši spletno anketo

 Dodatna pojasnila:

 Več informacij dobite tukaj.

 

 

 

 

 

Termini

  • 30.05 - 30.05.2019 Kinogledališče Tolmin, Mestni trg 5, s pričetkom ob 9.00