Nova številka časopisa Svet pod Triglavom

29.12.2020

Izšla je nova številka časopisa Triglavskega narodnega parka, ki je namenjen prebivalcem, obiskovalcem, ljubiteljem in podpornikom Triglavskega narodnega parka.

V 27. številki so predstavljene vsebine o naravi, kulturi, aktivnostih Javnega zavoda Triglavski narodni park ter zanimivosti na območju narodnega parka. Med drugim lahko preberete prispevke o telemetričnih raziskavah divjega petelina, mirnih območjih, aktivnostih na Dvojnem jezeru, doselitvi risov, stanju izvirov, bohinjskem stavbnem tipu, tipologiji bohinjskih planin, gradnji na suho, umirjanju prometa, sodelovanju biosfernih območij Slovenije, aktivnostih za Skupnost šol, dobrih praksah na področju blaženja podnebnih sprememb in prilagajanja nanje in čezmejnem sodelovanju Triglavskega narodnega parka in Naravnega parka Julijsko predgorje.

Časopis je brezplačen. Svoj izvod lahko dobite na informacijskih mestih Triglavskega narodnega parka ob ponovnem odprtju,  v elektronski obliki pa je na voljo na povezavi tukaj. Gospodinjstva v Triglavskem narodnem parku časopis prejmejo po pošti. 

Svet pod Triglavom 27 

 

IMG 3404