Triglavski narodni park na Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine 2019

01.10.2019

V Triglavskem narodnem parku se naravna in kulturna dediščina prepletata. Razvijanje čuta za kulturno dediščino prednikov, ki so sooblikovali osupljivo krajino, na katero smo ponosni, je tako kot skrb za naravo potrebno prenesti na mlajše generacije.

Na Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine 2019 na temo Dediščina # umetnost # razvedrilo sodeluje tudi Javni zavod Triglavski narodni park. Celoten program …link…  dogodkov in aktivnosti obsega številne predstavitve dediščine različnim ciljnim skupinam. PROGRAM 

Program Triglavskega narodnega parka:

Igrivo in zabavno z našo dediščino v sredo, 2. oktobra 2019, med 17.00 in 19.00, v Infocentru Triglavska roža Bled. Na dogodku bodo otroci dediščino Triglavskega narodnega parka spoznavali z zabavnega vidika: stare namizne igre, igre spretnosti, pastirske igre, se naučili izdelati punčko iz cunj ter razmišljali o praznovanjih in prisluhnili zgodbam.

Bejn, a b'se ki igral? v sredo, 9. oktobra 2019, med 9. in 12. uro, v starem mestnem jedru v Tolminu, na Trgu 1.maja – pri fontani, Program letošnjih tolminskih dnevov EKD so pripravili: Varstveno delovni center Tolmin, Tolminski muzej, VVZ Ilke Devetak Bignami Tolmin, Društvo baška dediščina, Zavod KŠM Tolmin, Folklorna skupina Razor Tolmin in javni zavod Triglavski narodni park. 

Program:
Plesno-pevski in lutkovni program (VDC, VVZ Tolmin, FS Razor)
Prikaz različnih iger za otroke in odrasle (VDC Tolmin)
Izdelava mlinčkov (JZTNP) in punčk iz ličja 8VDC Tolmin)
Likovne in ustvarjalne delavnice (VDC Tolmin)
O igrah nekoč (Ludvik Janež)
Igrače naših prednikov (Tolminski muzej)
Nastop lajnarja

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine sta na ogled tudi razstavi fotografij in likovnih izdelkov v 3D tehniki  v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, ki so nastali na podlagi fotografske delavnice v sodelovanju s Triglavskim narodnem parkom http://www.planinskimuzej.si/your-alps-likovna-razstava-reliefov/. Razstavi bosta na ogled do 10. decembra 2019.

V času jesenskih počitnic pa bo Gorenjski muzej organiziral pripovedni večer v Oplenovi hiši v vasi Studor (30. 10. 2019 ob 18. uri).

banner2019 splet l4