Praznični december: Poziv k sodelovanju na razstavi predmetov v Kobaridu

29.11.2019

Pred vrati je december, ki je, tako kot pravzaprav vsak mesec – poseben. Še bolj posebnega smo ga s svojimi običaji in navadami naredili ljudje. Nekatere od teh navad so starejše, druge niti ne tako zelo, nekatere so 'naše', druge 'uvožene'. Ne glede na vse, je december mesec spominov, ko nam ravno zaradi praznikov, dobrih mož, vonja po cimetu in zakurjeni peči misli še večkrat uhajajo v čase in do oseb, na katere imamo posebne spomine.

ZBIRANJE PREDMETOV ZA RAZSTAVO v Zeleni hiši Kobarid

TIC Kobarid in Javni zavod Triglavski narodni park vabita k sodelovanju pri razstavi predmetov, povezanih s prazničnim decembrom. Vabimo vas, da za čas razstave posodite in na ogled postavite karkoli od spodaj naštetega. Še posebej zanimivi bodo starejši predmeti.

-          okraski za novoletno jelko (balončki);

-          praznične razglednice;

-          praznične voščilnice;                                                                                   

-          predmeti, vezani na sv. Miklavža;

-           (ročno izvezeni/narejeni) prti s prazničnimi motivi;

-          različni praznični okraski, kipci ipd.

 

Predmete bomo zbirali do srede, 11. decembra 2019 v Info centru TIC Kobarid, vsak dan med 9. in 16. uro. Izven urnika se za prevzem lahko dogovorite po telefonu 05/38-00-490 ali e pošti: info.kobarid@dolina-soce.si.

 

Informacije in prijave: ZELENA HIŠA KOBARID, Turizem Dolina Soče – TIC Kobarid, Trg svobode 16, 5222 Kobarid, T: 05 38 00 490, E: info.kobarid@dolina-soce.si

 

Razstava bo na ogled od 13. decembra 2019 do 10. januarja 2020.