Aktivni zeleni vikend v dolini Vrata: 15. in 16. avgusta ter 12. in 13. septembra 2020

14.07.2020

Obveščamo vas, da bo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom COVID-19 julijski organizirani celodnevni program zeleni vikend v dolini Vrata prestavljen, tako da bo prvi zeleni vikend v dolini Vrata 15. in 16. avgusta, drugi pa 12. in 13. septembra 2020. Vljudno vabljeni!  

 

VABLJENI NA AKTIVNA ZELENA VIKENDA V DOLINO VRATA 15.8. - 16.8. 2020 in 12. in 13. septembra 2020

Z vstopnino v Slovenski planinski muzej si boste v času Aktivnega zelenega vikenda zagotovili (brezplačno) celodnevno vodenje lokalnih turističnih vodnikov in še mnogo drugih aktivnosti. 

Dolina Vrata je ena izmed najbolj obiskanih dolin Triglavskega narodnega parka. Obiskovalci jo spoznavajo peš, s kolesom, (pre)mnogi pa jo obiščejo z avtomobilom. Cilj projekta umirjanja prometa v dolini Vrata je omiliti pritisk motornih vozil na dolino. Po dosedanjih promocijskih dnevih umirjanja prometa v dolini Vrata z zaporo državne ceste in uvajanjem javnih prevozov v letu 2020 Javni zavod Triglavski narodni park in Občina Kranjska Gora domačinom in obiskovalcem ponujata enkratno doživetje doline na način, ki je prijazen do narave, zanimiv in poučen za udeleženca ter koristen za lokalno gospodarstvo. 

Domačini vseh alpskih dolin si želijo urejenega, umirjenega in s tem trajnostnega obiska, zato tovrstne projekte aktivno podpirajo. Po dosedanjih promocijskih dnevih umirjanja prometa v dolini Vrata z zaporo državne ceste in uvajanjem javnih prevozov v letu 2020 Javni zavod Triglavski narodni park in občina Kranjska Gora domačinom in obiskovalcem ponujata enkratno doživetje doline na način, ki je prijazen do narave, zanimiv in poučen za udeleženca ter koristen za lokalno gospodarstvo.

Javni zavod Triglavski narodni park, Slovenski planinski muzej, Občina Kranjska Gora, TD Dovje-Mojstrana ter Kofler Sport smo v letu 2020 za domačine in obiskovalce doline Vrata in Zgornjesavske doline pripravili dva Aktivna zelena vikenda. S plačano vstopnino v Slovenski planinski muzej si boste v času Aktivnega zelenega vikenda zagotovili (brezplačno) celodnevno vodenje lokalnih turističnih vodnikov, (brezplačno) okrepčilo v koči  in še mnogo drugih aktivnosti. Pripravljene aktivnosti so primerne za družine in posameznike. Kot udeleženec poskrbite le za primerno obutev, pijačo in malico.

V primeru novih ukrepov, povezanih s preprečevanjem okužbe COVID-19, ali v primeru slabega vremena, bo program odpovedan oziroma prilagojen. 

Obvezne prijave sprejemamo najkasneje 3 dni pred najavljenim datumom dogodka na linku: https://forms.gle/QtH5aMDgiVHYTLda7, po e-pošti na barbara.rozman@tnp.gov.si ali po telefonu 04 5780 245 ali 205.

 

Več informacij:

https://www.tnp.si/sl/obiscite/koledar-dogodkov/naj-vas-narava-zapelje-dolina-vrata/