Triglavski Narodni Park - prireditve

Triglavski narodni parkLjubljanska cesta 274260 BLED • SLOVENIJA
tel. +386 4 578 02 00 • faks: +386 4 578 02 01

Slovenija-Triglavski Narodni Park - detail

Triglavski narodni park (TNP) leži na območju severozahodne Slovenije, natančneje Julijskih Alp. Je edini narodni park v Sloveniji. Park je bil poimenovan po Triglavu, najvišji slovenski gori, ki leži skoraj v središču parka.
Google Maps

Interaktivni pregled varstvenih območij TNP

» Stopnja nevarnosti snežnih plazov

Slovenija-Triglavski Narodni Park

Odprtje razstave CICINADZORNIK

Triglavski narodni park in Vzgojno varstveni zavod Ilke Devetak Bignami Tolmin – skupina Sončki

29.05.2012 17:30

Info postaja TNP Zelena hiša v Kobaridu

Triglavski narodni park in Vzgojno varstveni zavod Ilke Devetak Bignami Tolmin – skupina Sončki vabita na odprtje razstave CICINADZORNIK. Odprtje razstave vseh izdelkov, nastalih v sklopu projekta “Turizem in vrtec, Z igro do prvih turističnih korakov“ bo v torek, 29. maja 2012 ob 17.30. uri, v prostorih TNP v Zeleni hiši v Kobaridu (Trg svobode 16, pri Gregorčičevem spomeniku). Odprtje bodo popestrili Sončki s krajšim kulturnim programom.

Razstava bo na ogled do 22. junija 2012.

Na povabilo vzgojiteljice vrtca VVZ Ilke Devetak Bignami iz Tolmina Lee Dakskobler je TNP v skupini Sonček (3 - 5 let) izvedel tri delavnice na temo varstva narave, ekologije in recikliranja, ki bodo 29. maja 2012 zaokrožene z odprtjem razstave v prostorih TNP v Zeleni hiši v Kobaridu.

Tolminski vrtec je vključen v vseslovensko gibanje Turizem in vrtec na temo Z igro do prvih turističnih korakov, katerega nosilca sta Turistična zveza Slovenije in Skupnost vrtcev Slovenije. Tema letošnjega projekta je Ekologija, njegov namen pa spoznavanje tega pojma. Glede na to, da so glavne dejavnosti ekologije usmerjene v varovanje okolja oz. narave smo predstavniki vrtca in parka brez težav našli skupna področja, le nanje vezane aktivnosti je bilo potrebno prilagoditi starosti otrok. In šlo je, kakor pove tudi ime projekta, z igro!

Otroci skupine Sonček so ekologijo spoznavali preko številnih aktivnosti znotraj skupine, trikrat pa smo se za nekaj ur z njimi srečali tudi zaposleni TNP. Naša druženja so potekala v naravi in v igralnici. Otroke smo seznanili predvsem s pojmi zavarovano območje narave in Triglavski narodni park ter naravovarstveni nadzornik in jih navezali na ekologijo. Spoznali smo nekaj osnovnih drevesnih vrst, raziskovali jesenski gozd, pobirali smeti in obiskali ekološki otok, izdelovali ptičje gnezdilnice, spoznavali prostoživeče živali - in iz različnih naravnih materialov izdelovali tudi »reciklirane«, pa barvali, risali, škarjali, se lovili, vpili, peli in smejali. Sratka, bilo je zabavno in poučno!

Med pripravo na aktivnosti je od nekod spontano pricurljalo ime Cici-nadzorniki in zdi se, da je ravno pravšnje za tovrstne aktivnosti z najmlajšimi. V TNP imamo od leta 2002 program Mladi nadzornik, ki je namenjen mladim iz parka in neposredne okolice. Njegov glavni namen je spoznavanje pomena in dela naravovarstvenih nadzornikov ter zavarovanega območja TNP. In kar logično se zdi, da Cicinadzornik bi bil pa lahko njegov predhodni program - za najmlajše v istem prostoru. Mogoče nam ga skupaj s strokovnimi delavci vrtcev in parka v prihodnjih letih uspe nadgraditi v zanimiv, poučen in zabaven SKUPEN projekt.

Dodatne informacije: Marjeta Albinini, .(JavaScript must be enabled to view this email address), 031/844-051

 

Januar 2017
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


E-RAZGLEDNICE

TNP e-razgledniceTNP e-razgledniceTNP e-razglednice
TNP e-razgledniceTNP e-razgledniceTNP e-razglednice
TNP e-razgledniceTNP e-razgledniceTNP e-razglednice

Pošljite e-razglednice vašim prijateljem, znancem, sorodnikom, in jih razveselite z vašimi pozdravi.

TRGOVINA

Stenski Koledar 2017  / Calendar 2017

Stenski Koledar 2017 / Calendar 2017

V Triglavskem narodnem parku sta leti 2017 in 2018 posvečeni…več

DOBER DAN, TRIGLAVSKI NARODNI PARK

DOBER DAN, TRIGLAVSKI NARODNI PARK

Fotomonografija

Fotomonografija avtorja Jožeta Miheliča je izšla…več

Kapa TNP

Kapa TNP

Kapa s ščitom in vtisnjenim znakom TNP.več

Flis jopica TNP (ženska)

Flis jopica TNP (ženska)

Ženska jopica v oranžni in ciklamni barvi.več

Triglav v flickr

Triglav National Park SloveniaTriglav National Park SloveniaTriglav (2864m), SlovenijaTriglav national park, Soča river, SloveniaSLOVENIA.Triglav Valley - Double Lake (Dovojno Jezero)Sedmera LakesTriglav behind wires/liberté pour le Triglave!Triglav peakTriglavski Narodnitriglav dom @ night

Fotografski mozaik Triglavskega narodnega parka na portalu flickr.

OBVEŠČAMO

Odsvetujemo obisk slapa Peričnik

Obiskovalce Triglavskega narodnega parka obveščamo, da zaradi zaledenele poti in…več

Mednarodni arhitekturni natečaj Constructiva Alps 2017

Zvezni urad za prostorski razvoj v Švici objavlja natečaj za…več

Nova številka časopisa Svet pod Triglavom

Izšla je 23. številka časopisa Triglavskega narodnega parka za prebivalce,…več