Triglavski Narodni Park - prireditve

Triglavski narodni parkLjubljanska cesta 274260 BLED • SLOVENIJA
tel. +386 4 578 02 00 • faks: +386 4 578 02 01

Slovenija-Triglavski Narodni Park - detail

Triglavski narodni park (TNP) leži na območju severozahodne Slovenije, natančneje Julijskih Alp. Je edini narodni park v Sloveniji. Park je bil poimenovan po Triglavu, najvišji slovenski gori, ki leži skoraj v središču parka.
Google Maps

Interaktivni pregled varstvenih območij TNP

» Stopnja nevarnosti snežnih plazov

Slovenija-Triglavski Narodni Park

Odkrivaj TNP: Raziskovanje narave z biologinjo in Zgodbe ob ognju

14.08.2012 19:00

Kamp Danica, Bohinjska Bistrica

Ob torkih do 28. avgusta vljudno vabljeni v Kamp Danica v Bohinjski Bistrici na raziskovanje narave z biologinjo (ob 19. uri) in na zgodbe ob obnju (ob 21. uri).

Raziskovanje narave z biologinjo

Za vse, ki se tudi v času počitnic radi kaj novega naučijo, pripravljamo naravoslovno ustvarjalne urice. Primerne so tako za otroke kot odrasle. Na njih boste odkrivali čudoviti svet narave v Triglavskem narodnem parku in njegovi okolici.
Spoznavali bomo drevesa in druge rastline v gozdu in na travniku ter izvedeli, katere od njih so zdravilne in katere strupene. Otroci bodo poiskali barve, ki jih je mavrica spustila na tla in izdelali najbolj prijetno dišeči gozdni parfum.
Triglavski narodni park varuje domove številnim živalskim vrstam. Predstavili bomo nekaj najznačilnejših. Katere se skrivajo na gozdnih tleh in katere v potoku, si bomo ogledali tudi s pomočjo lupe. Skupaj bomo ugotavljali, kaj živali potrebujejo za življenje in na kaj moramo paziti, da jih ne motimo in ne uničujemo njihovih bivališč.
Prisluhnili bomo šumenju dreves v vetru, žuborenju vode, petju ptic... Skušali bomo začutiti naravo in sebe v njej. Z njo smo ves čas povezani, pa če se tega zavedamo ali ne.
Nekoč so se ljudje te povezanosti bolj zavedali. Spoznavali bomo, kako so si pomagali preživeti v naravi Triglavskega narodnega parka. Predmete, ki so jim olajšali življenje, so si izdelali sami iz naravnih materialov. Kaj preprostega bomo poskusili izdelati tudi na delavnici.

Kamp Danica, Bohinjska Bistrica
ob 21.00
Zgodbe ob ognju

V Triglavskem narodnem parku so številna naselja in v njih že stoletja nastajajo zgodbe ljudi, ki so in še vedno živijo v njih. Številne so se izgubile, nekatere pa so se ohranile do danes. Življenje v goratih naseljih ni bilo lahko in v življenjskih zgodbah je veliko trdih in žalostnih poglavij. Kljub temu so ljudje z ljubeznijo in vero vztrajali v teh odročnih a lepih krajih. Spoštovali so naravo - visoke gore, gozdove, planine, jezera in reke. Narava jim je dajala kruh, znala pa je pokazati tudi svoj kruti obraz. Naučili so se preživeti dolge zime in v dolgih zimskih večerih je bilo največ časa za pripovedovanje zgodb.
Mi pa bomo pripovedovali zgodbe ob poletnem večernem ognju. Nekoč so ljudje kratke poletne noči prespali, da so si nabrali moči za nov delovni dan. Danes si poleti lahko privoščimo počitnice in uživamo tudi ob tabornem ognju pozno v noč. Pripovedovali bomo zanimive zgodbe o naravi in ljudeh v narodnem parku – stare in nove, bajke, pripovedke in resnične zgodbe. Zgodbe bomo pripovedovali v angleščini, pa tudi v slovenščini.

 

Maj 2016
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


E-RAZGLEDNICE

TNP e-razgledniceTNP e-razgledniceTNP e-razglednice
TNP e-razgledniceTNP e-razgledniceTNP e-razglednice
TNP e-razgledniceTNP e-razgledniceTNP e-razglednice

Pošljite e-razglednice vašim prijateljem, znancem, sorodnikom, in jih razveselite z vašimi pozdravi.

TRGOVINA

Namizni koledar / Table calander 2016

Namizni koledar / Table calander 2016

s 30% popustom!
€ 4,-

Prečudoviti gorski svet…več

Stenski Koledar 2016  / Calendar 2016

Stenski Koledar 2016 / Calendar 2016

s 30% popustom!
€ 6,-

Prečudoviti gorski svet…več

DOBER DAN, TRIGLAVSKI NARODNI PARK

DOBER DAN, TRIGLAVSKI NARODNI PARK

Fotomonografija

Fotomonografija avtorja Jožeta Miheliča je izšla…več

Kapa TNP

Kapa TNP

Kapa s ščitom in vtisnjenim znakom TNP.več

Triglav v flickr

"morning reflections"The Lonely IslandTriglav National Park Slovenia"Slovenia - Julian Alps""Bled"reflactions in Triglav National Park SloveniaPletna BoatsTardo pomeriggio nel canalone del PragFlowers in the mountain meadow in Julian AlpsFlowers in the mountain meadow in Julian Alps_DSC1101Lake Bohinj

Fotografski mozaik Triglavskega narodnega parka na portalu flickr.

OBVEŠČAMO

Vozni redi v Alpah 2016

V okviru Dneva Alpske konvencije je izšla že osma knjižica…več

Ob Evropskem dnevu parkov 600 osnovnošolcev obiskalo Soško pot

Triglavski narodni park je ob evropskem dnevu parkov in tednu…več

Teden slovenskih parkov, Festival alpskega cvetja in Dan Alpske konvencije

Triglavski narodni park se pridružuje dogodkom v TEDNU SLOVENSKIH…več